Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
medel76 - специалист
Кажете ми Вие ако правите ремонт рагистирана строителна фирма или просто майстори за които сте чули,че работят добре бихте избра ли?
Как се процедира между такива фирми и клиенти?
Какво трябва да се вземе под внимание като клиент?
Какво трябва да знае клиента преди да ползва услугите на такива фирми?
MADMAXMARA - напреднал
Здравей medel76 ,ако искаш да ти работят в къщата или апартамента турци и цигани си наеми фирма там е пълно с такива 3:1 ,ако искаш качество и старание си наеми оделни майстори като преди това поискай да те заведат да им видиш работата и се услушвай дали говорят правилен Български език.

Или такива по препоръки на твои познати.
torbalan - Дървен философ
зависи от ремонта.....
зависи от твоите доходи...

ако имаш читави хора, на които имаш доверие и са навити да бачкат - това е евтин вариант, който може и добре да приключи...

ако имаш достатъчни доходи да наемеш читава фирма - това е един лесен за теб вариант...

ще ти кажа аз какво правя...

много неща, които мога да правя сам и/или с един приятел (на него си му плащам нормално) - леене на бетон, зидария, гредореди, прокрив, окачени тавани, гипсокартони...

външната топлоизолация - наех фирма... по отзиви от форума - обърнах се към ЕНТИ-ООД, началниците са читави, а момчетата дето работят на къщата ми са много пекани. всичко е изпипано много точно....

имай предвид, че ако не си на зор и имаш време, в повечето случай ще се справиш по-добре от голяма част от тези, които назовават себеси "майстори"
medel76 - специалист
за съжаление нямам такива приятели и ще ми трябва фирма от Пловдив.Трябва ми първо покрив после и други неща.Гледам да е с повече опит фирмата.референции също гледам.Може би ще е по скъпо отколко някаква бригада без фирма?
ArturDent - Почти Безобиден
Колеги, моля не слагаите турците и циганите в един кюп.
Аз наех фирма, но работниците, с изключение на шефовете бяха турци. Сутрин точно в 8 бяха на обекта. Имаха почивка от 12 до 13, и напускаха в 17 ч. През останалото време си бачкаха и си уплътняваха работното време. Никъкъв алкохол. Занесеох им два пъти 2х2 литрова бира и 5 човека не я изпиха. Пиха по една чашка 200 мл. само. А беше топло. Вършеха работата си съвестно, доколкото могат.
Стефан - майстор
Аз също съм на мнение, че майсторите от турски произход са много добри и качествени работници. При мен, докато католиците/ не ги знам от какъв произход са, но не са чисти българи - говорят някакъв странен език, неразбираем/ направят основите, бригада турци от Асеновград построиха 3 етажна къща. Освен това не пият през работно време, не крадат от материалите, уплътняват си максимално работния ден, и не са претенциозни. Просто си вършат работата.
Последна промяна от Стефан на съб фев 20, 2010 7:13 pm, променено общо 1 път.
medel76 - специалист
и аз така мисля.за турците знам,че са много точни и работят добре
medel76 - специалист
Стефане пиши ми на лични за тези майстори от асеновград и ми дай коордианти ако може
Стефан - майстор
За съжаление, нямам координати - работеха на друг строеж.
medel76 - специалист
На теб кой ти прави къщата?
Последна промяна от medel76 на съб фев 20, 2010 7:51 pm, променено общо 1 път.

Тема "регистрирана фирма или майстори на ''черно''" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: