Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Shivarovo - напреднал
Ще може ли някоъ да ми обясни или ако има картинка (разрез ) на силов трансформатор за да видя от каде точно трагва нулевия проводник ?
moimoimoi - майстор
:lol:
еми от звездния център май трябва да е
Shivarovo - напреднал
Това е ясно , но искам да го видя нагледно или някой ако е виждал да помогне да предобия някаква представа
lubomirlz - специалист
Поглеждаш някоя ясна вечер към небето, цялото обсипано със звезди и баш там от центъра тръгва нулата :lol:
Сори ама не се здържах
А сега сериозно, нещо нищо не ти е ясно щом искаш да го видиш нагледно.
Трансформатора ти е с три вторични намотки, които са свързани в звезда, от общия им край се извежда един проводник който се заземява- ей ти я нулата, по просто не знам как да го обесня, дано си разбрал :)
lubomirlz - специалист
Абе сетих се че имаше подобна тема и о чудо там ти е отговорено доста добре и със супер рисунки :-D http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ht=#181410
Shivarovo - напреднал
знам от каде идва нулата просто исках да го видя на картинка ако може , тоест нещо като разрез на траф
Последна промяна от Shivarovo на съб фев 20, 2010 9:05 pm, променено общо 1 път.
Милен - майстор
Нещо се мътят нулите в Shivarovo
Shivarovo - напреднал
предния път пак темата се отклони , сега пак ми се обяснява от каде идва нулата просто искам да видя "отворен траф " , ако мога да се изразя така , явно нещо май аз немога да си задавам въпросите правилно
Shivarovo - напреднал
Нещо като тази картинка примерно , кадето да става ясно каде е звездния център

Прикачен файл

transformator1.jpg
transformator1.jpg (62.6 KиБ) Видяна 6168 пъти
Shivarovo - напреднал
или тука някой ако може да ми посочи от къде се извежда нулата

Прикачен файл

services.jpg
services.jpg (126.63 KиБ) Видяна 6164 пъти

Тема "Силов трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: