• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
mirk - майстор
Как мога да снадя два ЛАН кабела за интернет намират се на открито под тераса. До сега връзката ми беше с две мъжки букси RJ45 включени в розетка с два женски края RJ45. Връзката е ненадеждна, буксите се клатят и явно не контактуват добре, интернета на моменти прекъсва и ми дава разкачен кабел. Като ги размърдам се оправя положението. Направих я така преди време за да мога да превключвам сигнала към две стаи само като сменя изходящия кабел към розетката.
Въпроса ми е с какво да заменя тъпите букси и розетката или направо да си усуча жилата и да ги изолирам. Ще внесе ли смущения и намалаване на скороста такова свързване.
mitko414 - специалист
Може да снаждаш, само гледай да разсукваш двойките колко може по-малко.

Даже не е необходимо всичките 8, а само 1,2,3 и 6. Тук може да се ориентираш за цветовете.
mirk - майстор
Цветовете ми са ясни а и до сега ми бяха свързани само четирите работни жила. За сега си мисля да свъзжа жичките като ги усуча. Има ли нещо стандартно за свързване на подобни кабели.
Osiris - специалист
само ги усучи (на спайк) и ги изолирай иначе се слагат RG конектори и между тях преходник с две женски гнезда :?
LZ - специалист
а не миже ли снаждането да се изнесе някъде на закрито, където да е фиксирано, а проблемната зона да се реализира с цяло парче? Кабелът не е толкова скъп :?
mirk - майстор
Osiris в момента е точно така изпълнено и прави проблеми поради некачествения преходник явно.

Проблемната зона е самата връзка а не това че е на открито под козирка (не се мокри от влага) И вътре да вкарам входящия кабел пак ще ми е къс и трябва да се снажда а варианта с двете букси RJ45 и преходника между тях както беше до сега ми прави мизерии.

За сега мисля да ги усуча и изолирам. Трябва ли да ги завия с алуминиево фолио за екран :?
mitko414 - специалист
Усуквай смело, стандарт за това няма, даже много ще ти кажат, че е недопустимо. Пробвано е много пъти, работи. Заголваш на около 1,5 см, усукваш и режеш усуканото да остане около 5-6 мм.

Ако ти се играе може вместо спайка, да ги запоиш и шлаухка да им сложиш, но няма нужда.

Успех, и се надяваме следващия ти пост да е през спайка. :)
mirk - майстор
Пиша през спайката :lol: работи да му се невиди, защо съм си играл да слагам букси преди време. Няма спадане на скороста но и нама увеличение, остана да видя да ли е стабилен нета във времето и ще изчезнат ли прекъсванията.

Ето я и мизерната връзка с екранирани букси RJ45 и розетка RJ45

Прикачен файл

Клипборд01.jpg
Клипборд01.jpg (73.1 KиБ) Видяна 11902 пъти
asen4o - специалист
това върши идеална работа, ако е навънка омотай с изолирбанд и не се безпокои.
mirk - майстор
Кое е това, това от снимката не струва прави мизерии.
  • 1
  • 2

Тема "Снаждане на LAN кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: