Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ribnikolaevi - майстор
http://www.miningbg.com/rubbg.php?R=7&SR=51&
Модел 1117 Режим на работа – Fail Safe (отключен при липса на напрежение)
За това колко хора ще я ползват - достатъчно е, че имам дете. То сега е малко все още, но нали бързо растат, а не ми се прави генерален ремонт пак след няколко години.
Въобще благодаря за загрижеността на това доколко са смислени идеите ми. Все пак ще ми бъдат от помощ и конкретни отговори на питането ми. Не, че е лесен такъв отговор. Не съм и очаквал да е, ако видиш първия ми пост, ще разбереш, че е така.
ribnikolaevi - майстор
Нещо се появи на хоризонта, когато разбрах как е ключ на английски http://www.toolstation.com/shop/Electri ... 190/sd3138
Милен - майстор
Сериозни цени с транспорта от Англия ще стане ...

Потърси нещо от рода на фотоклетките за повикване на асансьори. Задействат се само с допир на пръста и нямат външни подвижни части. Точно как се казват не мога да ти кажа :?
Trifun - специалист
Извън темата, но във връзка с нея :)
Честно казано следя с интерес темата от самото и начало, опитах се да си представя дори схемното решение с двата електромагнитни насрещника и с двата девиаторни ключа ...
Доколкото разбирам, всички `напъни` са заради това, някой да не влезе в банята от вън (било от коридора, било от спалнята) докато някой се къпе (или не точно се къпе :wink: ) вътре. Дотук добре. А заключването откъм спалнята как ще става ? :? Щото я си представете че детето току-що се е изкъпало, и реши да ви пожелае `Лека нощ` точно в момента, в който вие извършвате ония `смешни движения` в леглото ... :-D Те тогава ще настъпи ШОК и УЖАС ... :lol:
ribnikolaevi - майстор
Е, откъм спалнята (отвън за банята) си има механична заключалка. Иначе въпросът ти е уместен, но вече мина през главата ми.
Не отказвам и идеите, които предлага Милен. Ако може някой да даде по-конкретна информация. Някаква насока, както казах вече, за разплитането на кълбото.
fikata - майстор
ribnikolaevi написа:
Е, откъм спалнята (отвън за банята) си има механична заключалка.
Тук логично възниква и въпроса за сигнализация /светлинна/ и на двете врати за информация, че в момента помещението е заето, ако някой отвън иска да проникне в него...
За обитателите на жилището няма да е проблем след инструктаж да бъдат обучени как да ползват системата за сигурност/каквато и да е/. Но ако гост трябва да ползва помещението инструктажът/къде са ключовете и как се борави при заключване от вътре/ трябва да бъде кратък и ясен, защото всяко негово забавяне може да доведе до неприятни последици за него../да се облекчи преди да свали гащите/. :)
Последна промяна от fikata на вт фев 23, 2010 9:06 am, променено общо 1 път.
Spokoiniq - майстор
Искам снимка на тая баняяя!!! :-D Да знаем поне защо се пънем!
Trifun - специалист
Дааам, и на мен ми се иска да я видя тая баня ... (може и с някой къпещ се вътре :evil: :-D )

Сега - сериозно ! :)
Имам едно предложение :
Ако искате да се оттървете от механичните заключалки, трябва да си купите още един насрещник от същия тип като на банята, който да се монтира на вратата на спалнята - откъм коридора. И съответен ключ, разбира се - единичен.
Когато искате да се усамотите в спалнята - с едно щракане на ключа заключвате и двете врати - и към коридора, и към банята. :wink:
Естествено, трябва да следите през цялото време, докато извършвате `смешните движения` :) , за които стана въпрос в предния ми пост, да има ток ... Щото ако спре тока и вратите се отключват ... :)
Ето и схемното решение с трите електромагнитни насрещника и допълнителния ключ в спалнята.

Прикачен файл

Banq 2 vrati.JPG
Banq 2 vrati.JPG (28.21 KиБ) Видяна 2891 пъти
lubomirlz - специалист
Решението на Трифун е много добро, заключваш се отвсякъде, всичко ти е на 12 волта и отпада проблема с трудните за намиране ключове.
Милен - майстор
Като се има в предвид че девиаторите ще са в банята, трафа за 12V трябва да е разделителен без галванична връзка между намотките 220 и 12 т.е. с две отделни намотки с достатъчна изолация между тях проверена с мегер, а не някой автотрансформатор или още по зле някое безтрансформаторно електронно захранване.

В тази ситуация може да се мине и с български ключове IP44.
Последна промяна от Милен на пон фев 22, 2010 5:37 pm, променено общо 1 път.

Тема "девиатор с IP 66" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: