Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
svetliopi44 - Чирак...
На предишната страница писах ...
По някакъв странен начин ,дет се вика без да искам ... :?
Дадох на едно место на маса и при докосване с каквото и да е на step ...
мотора прави стъпка ...

svetliopi44 написа:
:hurra: :hurra: :hurra:

Благодаря ви момчета ... завъртях го най на края ...
дадох маса на К1 четвърто краче и при докосване дори и с пръст на step прави по една стъпка ...
velsi - Почетен майстор
Е, честито тогава! Радвам се, че си успял. Усети тръпката, нали? :-D Точно за това докосване на dir се опитвах да ти обясня. Вече мога да ходя да си лягам спокойно. :)
svetliopi44 - Чирак...
Благодаря на теб и на другите колеги ... :gott: :gott: :gott:
Цял ден се борих ... :lol: ...имах малко кусури и по платката ...за сега всичко е на ред ...
Почвам да лепя останалите 2 драйвера ... и да ги навържа и трите да видим тогава как ще е ...
Естествено ще имам още доста въпроси и съм благодарен ,че ме търпите и отговаряте ... електрониката не ми е в стихията , но с ваша помощ и с мой мерак и инат мисля че ще докарам проекта до края ...
rcmodeli - специалист
велси имах предвид провисването кога ще започне да провисва то и на осите за лагерите и там е 3000 мм макс но най мн 600 мм и провисват вече това имах предвид
svetliopi44 - Чирак...
rcmodeli Допитай се до човека от фирмата. Хората отговарят на въпроси и са много коректни.
АЗ също мисля да пазарувам от там този месец.
Успех.

Наблюдавам нещо странно при мен :? Пък може и да бъркам...
При захранен драйвер , без подаване на стъпки при мотора се чува лек бръм и не може да се завърти на ръка ... стой под напрежение ... а не се завърта , това нормално ли е ???
velsi - Почетен майстор
svetliopi44 написа:
Наблюдавам нещо странно при мен :? Пък може и да бъркам... При захранен драйвер , без подаване на стъпки при мотора се чува лек бръм и не може да се завърти на ръка ... стой под напрежение ... а не се завърта , това нормално ли е ???
Точно така трябва да бъде. Мотора стои под напрежение и не можеш да го мръднеш. Така си пази текущата позиция. Иначе координатите могат да се разместят и всичко отива на кино.
svetliopi44 - Чирак...
Велси , много бири дължа човек ... не знам как ще се реванширам на теб ,ELEMENTAL и на другите колеги ... :prost:
velsi - Почетен майстор
rcmodeli написа:
велси имах предвид провисването кога ще започне да провисва то и на осите за лагерите и там е 3000 мм макс но най мн 600 мм и провисват вече това имах предвид
Не случайно казах, че първо трябва да се знае какво ще правиш и тогава да се мисли и решава как да стане.
rcmodeli - специалист
ами велси ще работи (декорации по врати) това значи голямо колкото врата оси по 2 м и 1.2 м Z ще е малко не повече от 100 150 мм да ти кажа мислех да ползвам това като мотори и драивер http://cgi.ebay.co.uk/4-Axis-TB6560-CNC ... 2eaaf5a29f и за мотори това http://www.slidesandballscrews.com/sy60 ... Path=45_81 сега ще направа само двете оси както трябва и то даже на пдч за основа абе .......... колкото да видя ще върши ли или провал и така ти мнение ти най напреднал от тука кат гледам с работеща машинка алумия как се справя утре ще снимам мотора който смятам да ползвам за шпиндел от самолет е :-D 200 вата на 27 В
svetliopi44 - Чирак...
Хм , май няма да върши работа : :?
svetliopi44 написа:
Мрежов трансформатор - (N: t73) наличен 1бр.
Напрежения - 11 и 11,5 волта на празен ход с обща товка (може да се ползват 22,5 волта)
Напрежения с ниска мощност - 318 / 9 и 2 х 16 волта на празен ход.
Мощност : минимум 400вата
Габаритни размери - 120/140/100 мм (ш/в/д) 5,250 kg
Това ще ми свърши ли работа ... :?

Изображение
ELENENTAL
Това получих като отговор. На какво мнение си ти?
Много ще са 20 Ампера за този амп.З акратко врема може и да ги даде но за
дълго имам съкнения. Вторичната не е повече от 2мм
Ето какво ми предлагат :
Ако 21 волта ти стигат ето това ще даде 20 А
Мрежов трансформатор - (N: t30) наличен 1 бр. .
U1 - 27 волта на празен ход. Диаметър на проводника 0,44 мм.
U2 - 2 х 32 волта със средна точка на празен ход. Диаметър на проводника 1,5мм.
U3 - 2 х 32 волта със средна точка на празен ход. Диаметър на проводника 1,5мм.
U4 - 2 х 10,5 волта със средна точка на празен ход . Диаметър на проводника 1,81 х 5,1 мм.
Мощност : 480 вата. Габаритни размери - 200/120/160 мм (ш/в/д) ?кг

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: