Няма начин, нали и той е в групата на Юнкерс-Бош. Този модел ще остане в историята
. Какъв цвят е Будеруса? Понеже тази година е година на сребристия тигър, ще продаваме сребристи Бошове, а не жълти Юнкерси 

filmatoplo написа:Бяла печка за дърва и въглища -21 киловата мощност на ризата и 2,5 киловата въздушно излъчване .Добре, кажи си мнението ...аз останах с впечетление , че на мнениети ти мога да се доверя. Малко се разколебах от Виадруса понеже се съмнявам, че тоя комин в апартамента ще е достатъчен. Тая печка била за кюнци 130мм. , а Виадруса май искал по-голям ( дори и за най-малкият си вариант ).зависи от горивото 18-20 киловата я смятай .
filmatoplo написа:Какво е сечението на твоя комин и колко е висок , такава печка не съм монтирал , за Виадруса гарантирам с добър комин.Виж и моделите на котли Прити .Печката Централ е 1108 лв.Комина е от обикновени комински тела с две секции "главна и собствена" общият размер на коминското тяло е 50/30см. Светлият отвор на розетката е 13см. Толкова разбирам... предполагам,че мога да разширя розетката до следващият по-голям размер, но едва ли ще има смисъл (имайки предвид ,че тягата на общият комин се "използва" и от други четири семейства , защото блока е от 5 етажа). Тоест дължината на комина е около 15 метра, аз използвам около 12 понеже съм на втория етаж ....или поне така си предтавям нещата аз.
naskov написа:За разлика от котлите,,за тази печка никъде не успях да открия паспортни данни ( КПД, разход на горивен материал, необходима тяга ) и в главата ми се търкалят много неизвестни. Искам да питам надеждни ли са, пушат ли, автоматизирани ли са подобаващо...Limplin написа:Наскоро ми препоръчаха някаква сръбска камина(котел) казва се "Central 23". Някой знае ли нещо за тях?Познавам ги много добре, какво те интересува?
naskov написа:Нямал съм недоволен клиент от тези котелчета. Напротив, само суперлативи за тях. Монтирал съм около 5 от тях. Стават да се монтират в кухня и ако отвориш горният капак можеш да готвиш на тях. Бели са на цвят. Непретенциозни са към комина. Кюнците можеш да ги включиш от ляво, отдясно или отзад на котела. Мощността им на дърва е 17кВт, на черни въглища 23, мощността от излъчване 2кВт. Могат да работят и със затворена система. Имат вградена охлаждаща серпентина като Атмоса. Имат термометър и клапа, която автоматично регулира подаването на въздух . Недостатък-високата цена 1045лв
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: