Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
naskov - майстор
Колеги електротехници, бойлера на един мой клиент загрява изключително бавно на ток -за около 5часа става 63*С. Бойлера е 120л, нагревателя 2 или 3кВт. Каква може да е причината?
moimoimoi - майстор
ами първо разбери колко киловата е нагревателя/сменян ли е?
колко волта е напрежението?
ако бойлера е 2 киловата и напрежението е по ниско от 220 волта мисля е нормално
ако нагревателя е съставен от 2 отделнинагревателя/трябва да има 4 извода/ може единия да е изгорял
най добре измери тока и напрежението на бойлера за да се сметне реалната мощност
Последна промяна от moimoimoi на пон фев 22, 2010 9:12 pm, променено общо 1 път.
lubomirlz - специалист
Може да си е заминал нагревателя, или около него всичко да е във варовик, може да е много ниско напрежението но не ми се вярва това да е причината.

П.П Моймоймой ме изпреварил, 2 киловата не ми се вярва да е, бойлера нов ли е.
Чаро - Акълия
Монофазен ли е нагревателя, как е вързан?

Ако не се лъжа, при Сънсистем са 3 по 1кв вързани успоредно. Да не са подвързани последователно :?
gorgidanchev - специалист
Колеги аз си мисля,че колегата като не разбира...трябваше да даде поне една снимка.Много въпросителни са за знаещите...патилите.
todortv - майстор
На SUNSISTEM 120l нагревателя е 2кW и е с два извода т.е. е здрав
щом загрява.Ако клиента има монтиран сл.колектор ,ако е възможно да го почисти от снега и пак бойлера ще загрява за по-малко време.Другата
причина е - варовик.
lz1wvm - специалист
Третата причина е ниско напрежение,четвъртата е да топлиш слънчевия колектор и т.н.
naskov - майстор
Слънчев колектор има, но той не е причината. Диференциалния термостат не отчита повишаване на температурата на колекторите вечерно време а и няма ненормално понижение на температурата на бойлера до сутринта. Напрежението на ел. инсталцията е 230В, нагревателя има само два извода тип обувка в които се включва терморегулатора. Няма как да го снимам, защото е вътре в бойлера. Бойлера е монтиран 2004г, монофазен е, не е сменян
moimoimoi - майстор
ок,измери му тока
за тея 6 години работа чистен ли е варовика?
ако нагревателя е затрупан от варовик е възможно по трудно да нагрява водата
naskov - майстор
Как да му измеря тока, имам само мултицет. В нашия край водата не е варовита, отварял съм стари бойлери без да имат варовик по награвателя. Възможно ли е канталът (или както се казва) вътре в нагревателя да е прекъснат или с намалено сечение някъде

Тема "Бойлер SUN SISTEM загрява много бавно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: