• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Kamikadze - напреднал
Снощи 25-годишния бойлер протече. Понеже той и казанчето са вързани на 1 кран докато се подмени с нов трябва да сложа друг спирателен кран за водатa, която отива към бойлера. Въпроса ми е:
Първо дали това което съм оградил не е някакъв кран, на които му няма врътката ?
И също къде ще е най - лесно и удачно да се сложи спирателен кран ?

Прикачен файл

1111.jpg
1111.jpg (32.58 KиБ) Видяна 7792 пъти
pavkatay - майстор
това е възвратен клапан, а не кран. има специалисти ВиК, но мисля, че кран трябва да сложиш точно преди бойлера-на тръбата, която отива нагоре и не и се вижда края на снимката, а това е свързано с преформяне на съществуващата схема донякъде. най-лесно спорд мен е да развиеш предпазния клапан и след това вертикалнт тръба и на коляното да навиеш временния кран или нй -добре като за временно е тапа, а нея можеш да навиеш и по нагоре в зависимост от това, което н се вижда на снимката. а сега слагай една по-голям кофа пълна с вода близо до тоалетнта... :lol:
naskov - майстор
Това, което си очертал не е кран, а обратен клапан. Той пропуска водата само в посоката, указана със стрелката. Тези клапани се монтираха масово на старите модели бойлери. Неговото място е най-доброто за новия кран, понеже на новите бойлери обратния клапан,който е едновременоо и предпазен се монтира непосредствено на входа им
Последна промяна от naskov(стар) на вт фев 23, 2010 9:18 pm, променено общо 1 път.
Kamikadze - напреднал
Ето снимка на цялата схема :)
Баш посредата прокапа :D

Прикачен файл

2222222.jpg
2222222.jpg (73.76 KиБ) Видяна 7753 пъти
naskov - майстор
Бойлер дълголетник :-D Вече няма такива
pavkatay - майстор
ами да, както каза колегата най-доброто място за кран е на мястото на стария възвратен клапан. новите бойлери си ги продавт с такъв и той се монтира непосредствено преди бойлера и е в комбинация с предпазен клапан. така, че спокойно можеш да използваш момента да си осъвремениш инсталацията и да замениш тзи поцинковани тръби с ппр. бързо и лесно. а за сега времен сложи тапа тамкъдето се развият старите тръби за да избегнеш кофата :-D
stamenov1 - специалист
Няма да е лошо да добавиш и едно кранче и за казанчето. Най лесно отвиваш меката връзка, слагаш ъглово кранче и към него меката връзка.
Johny - майстор
Най-лесно е да сложиш кран на мястото, където сега ти е предпазния клапан /онзи, никелирания/. Иначе ще си усложниш живота да разглобяваш, докато стигнеш до обратния клапан-той няма да ти пречи. Освен това, кранът, който е на топлата вода, въобще не ти е нужен там. Можеш да вземеш него и нагоре да продължиш с мека връзка.
LazarGanev - "Велик майстор"
Казваш, че бойлера и казанчето са с общ кран, ама аз не виждам да има въобще общ кран. добре е да сложиш и на казанчето кран
EDI - майстор
Аз ли гледам грешно, или виждам спирателен кран на топлата вода.....Оня, който е на меката връзка, която е за топлата вода, отляво....Иначе колегите са прави, реконструирай си инсталацията.
  • 1
  • 2

Тема "Слагане на спирателен кран" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: