Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
peter_m - специалист
В банята ми в момента няма вентилатор. Малка е (3 м2). Но мисля, че ще трябва да монтирам (особено за зимно време да маха влагата). Иначе има голям прозорец. Стандартните вентилатори ги знам. Въпроса е има ли такива с по-малък диаметър. Нама комин (отдушник) на някоя от стените. Няма и окачен таван, за да скрия въздуховоди там. Най-големият проблем ми е, че няма и оставен кабел за вентилатор. Има ли някакво друго решение. Приемам всякакви предложения (като изключим стандартните вентиатори, които продават навсякъде, това ми е вариант ако няма друго решение).
chapara - майстор
Приятелю,какъв вентилатор при прозорец.Та за това няма въздуховод.Аз съм на същия вариант 100%,10 мин.отваряне и си сух.Спрете се бре хора ,мислете.Ако трябваше да има ,дали строителя и секви комисии щяха да го приемат.Радвай се на жилището ,поживей 5 години и тогава ще му видиш минусите :wink:
peter_m - специалист
Още не съм заживял там, но пуснах онзи ден душа малко да потече за да измия, имаше доста прах, след това оставих прозореца отворен (вертикално) и на следващия ден плочките на стената бяха още мокри. Едва след още един ден изсъхнаха. Затова си мисля, че ще има проблем зимата с влагата, лятото не мисля че ще има проблем със съхненето. А не ми се кърти, защото ще трябва да пробивам плочка, после 25 см стена, изолация 6 см със шпаковката и и мазилката ... абе грозна работа ще стане. А и като добавим факта, че има трегер на стената ще трябва дупката да е по-ниско. И към всичко това да добавим външно пуснат кабел за вентилатора ... За това търс друг вариант ако има въобще :?
chapara - майстор
Нормално е това ,което се е случило.Сега апартамента е неотопляем и нямакак да се просуши.Освен това вратата на банята сигурно е била плътно затворена и не е имало вентилация.Има ли отвор на вратата за да може да се получи завихряне ,което да суши.Виж тука има теми относно типа врати за баня. :wink:

Тема "Аспирация за банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: