• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Моля за съвет !!!!
Пералнята ми протече с много силен теч, още при първото пълнене (изхвърли цялата вода отдолу). Марка Самсунг е, на около 5 години. До момента си работеше без проблеми. Отворихме с мъжа ми капака отзад, не успяхме да разберем от къде е теча. Всички маркучи са здрави и здраво закрепени. Остава да е накъде от предната част, но тъй като там е барабана - няма никаква видимост. Моля за някаква схемичка как да я разглобим (да махнем барабана) за да се види каква е повредата и/или мнение къде и в какво може да се крие проблема. Благодаря предварително.
vanko68 - специалист
Не ти трябва да махаш барабана,от него няма да получиш необходимото инфо. Махнете и горния капак,и пак пуснете пералнята,гледайки я. Понякога теча е отдолу и помага да се сложи на два стола,за да може и отдолу да се погледне.
Обърнете внимания на възела за пълнене с вода около касетката за прах,там е вероятно проблема...
Хиляди благодарности за съветите!!
Щяхме съвсем да се омотаем, докато махнем барабана. Само да се приберем и ще махаме капака. Ще пиша какво сме открили. Благодаря още веднъж!!!
batcak - напреднал
какъв е казана на пералната пластмасов или син емайлиран ако е от емайлираните обърнете внимание на маркуча който свързва чекмеджето кудето се сипва прах и казана 4есто се разлепва от към казана
Здравейте отново!
Обещах да пиша какво свършихме вчера - отворихме горния капак, махнахме чекмеджето, което се държеше на 3 болта и опипахме по дължина маркуча свързващ отделението за прах и барабана. Там повреда няма - нито прокъсване, нито отлепяне - нищо. Единственото, което видяхме е отлагането на доста мърсотия по недостъпните стени на отделението за прах . Почистихме всичко. Монтирахме чекмеджето отново и по Ваша препоръка качихме пералнята на 2 стола. Пуснахме я и за наше учудване тя не протече отникъде - два пъти зарежда и източва водата и нищо, нито капчица отникъде. В деня, в който ни наводни, забелязах че отдолу и от маркуча за изхвърляне на водата изтече доста кал, боклуци и косми. Даже изпадна монета от 20 стотинки, ръждясала до неузнаваемост :-D . Сега се чудим да не би проблема ни да е бил заради тези наслагвания - запушване на някоя тръба (маркуч). Но пък и друго се замисляме - след като изхвърли цялата вода, значи все пак някъде има пробив. С две думи сме в начално положение. Ако някой от Вас може да даде мнение и/или съвет какво да предприемем по-нататък ще сме много благодарни.
stiv1961 - майстор
http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... s%3Disch:1
Гледам този модел има самопочистващ се филтър.Да не би вашият да се е позадръстил и в един момент да е изхвърлил тези боклуци и същевременно вода?Не знам-просто предполагам.
Има някакъв филтър, той се намира отпред, в дясната долна част на пералнята (под капаче). Мисля, че не е самопочистващ и него извадихме, но забравих да пиша - и от там изпаднаха доста частици и тиня. Дано да е от него. Довечера ще рискувам и ще я пусна с дрехи, прах, омекотител - па да видим, дано няма проблем.
batcak - напреднал
сигурни ли сте че тези ститинки са там след наводнението,ако е така значи единствения вариант е да са излезли от маркуча за мръсната вода което аз не вярвам.Повероятната причина е този маркуч за който говорих да сее запушил с прах за пране (заради тъпата си форма)и тогава вместо пералната да пълни казана водата извира през чекмеджето и ви пълни къщата :shock: .Вие присъствахте ли на наводнението или просто хванахте финала
Здравей batcak!
Стотинките изпаднаха от пералнята, в това съм сигурна, но от къде точно незнам. Присъствах на наводнението, тъй като след като я пуснах тя напълни и при първото източване, вместо от маркуча изкара отдолу цялата вода. Имам и нови новини - вчера рискувах отново :-D , набутах дрехите, сложих прах, омекотител и я пуснах. Заредих се до нея в готовност (заредена с парцали и леген), ако отново ми направи номер да я спра и да се заема с отводняването на бокса. Стоях плътно до нея през целия цикъл на пране и нищо - изпра, центруфугира, все едно никога не е имала проблем. Надявам се тайно да е бил запушен някой маркуч и при наводнението да се отпушил и да не ми създава повече грижи, че точно този момент не е най-подходящ да я сменям с нова.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с пералня Самсунг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: