• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
alfafen - специалист
Здравейте искам да си направя окачен таван за топлоизолация само. На едно ниво стаята е 5,50 на 3,50. Въпроса ми е през колко се нареждат бързите окачвачи и как трябва да се направи конструкцията с профилите.Ако някой драсе и схемичка :wink: ще съм много благодарен.
The_FAN - специалист
Бързи окачвачи ?
Конструкцията ще е на 2 нива - така ли ?
Има разлика между директни и бързи окачвачи (анкерфикс), която се изразява в това на колко нива ще е конструкцията на тавана.
Избора ти предопределя и колко ще е слизането на окачения таван от плочата...
alfafen - специалист
Тавана ще слезе на 10-15 см надоло.На едно ниво.Идеята е да поставя вата м/у плочата и кнауфа и да се монтира вградено осветление .
simeonov_74 - специалист
Значи няма да ползваш бързи окачвачи, а директни с които можеш да свалиш до 12,5см тавана. "Вградено осветление" искаш да кажеш лунички предполагам. Струва ми се, че изобщо не ти се търси из съществуващите теми, тъй като е писано-дъвкано многократно
Последна промяна от simeonov_74 на ср мар 10, 2010 8:57 pm, променено общо 1 път.
alfafen - специалист
За осветление си мисля нещо такова www.denima2001.com/dl123ck.php.А иначе Ви благодаря :) :!: :!: :!:
stenmark - специалист
simeonov_74 написа:
Значи няма да ползваш бързи окачвачи, а директни с които можеш да свалиш до 12,5см тавана. "Вградено осветление" искаш да кажеш лунички предполагам. Струва ми се, че изобщо не ти се търси из съществуващите теми, тъй като е писано-дъвкано многократно
http://www.napravisam.bg/index.php?id=visual&sid=101
http://www.napravisam.bg/index.php?id=visual&sid=99
Ако някой "майстор" дойде у дома да монтира картона,като на тези теми ще бъде убит с мастара!!!!
Nikolow - напреднал
Колега,пиши от кой град си и помоли някой от форума който работи професионално да те вземе за 1-2 дена на негов обект.Ще ти се изяснят нещата!
alfafen - специалист
simeonov_74 с кое по точно не си съгласен :?: Аз нямам голям опит да не кажа никакъв и затова искам да разбера колкото се може повече.Кажи според теб кое не е правилно и защо.Ти как би го направил.А аз м/у другото съм от Пловдив обаче немога да си позволя да отцъствам от работа да не бъда изритън :| .Така че Ви благодаря за мненията и съветите.
marto - специалист
Предполагам че на колегата stenmark (редактирах се) му е направило впечатление:

1 Че конструкцията е на 60см

2 Снаждането на ЦД профил :shock:

3 Първият профил и той е монтиран на 60см от стената
(явно 2те стени са били под абсолютно прав ъгъл
открай до край!! Но защо на няколко пъти споменава за криви стени?? )

4 Нивелирането на ЦД-тата

5 Монтажа на "напречните профили"

6 Защо майстора е взел 2,5м (плати)листове за таван :?:
не е грешка,може и 3м да вземе ако иска :-D

За мене това е един непрофисионален монтаж,
сложен в галерията и само обърква допълнително хората!!
Последна промяна от marto на ср мар 10, 2010 5:55 pm, променено общо 2 пъти.
stenmark - специалист
Не на Симионов нищо не му е направило впечатление! А на мен и е странно че Фан нищо не е писал,защото много добре му е ясно.Марто добре,че ти поне написа забележки.
  • 1
  • 2

Тема "Моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: