Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
mladkal - майстор
Виждам, че темата е доста стара, но в този форум има хора, които ползват търсачката преди да пишат. Единственото ми желание е да я допълня с малко челен опит.

Прикачен файл

wc.jpg
Доста често в клапата (заграденото в кръгче) попадат песъчинки от водата и пречат на игленият механизъм да затвори. Разглобява се внимателно като се завърти настрани, продухва се, изчиства и се събира. Следва да работи!
wc.jpg (75.74 KиБ) Видяна 19979 пъти
koba - специалист
mladkal написа:
Виждам, че темата е доста стара, но в този форум има хора, които ползват търсачката преди да пишат. Единственото ми желание е да я допълня с малко челен опит.
A моя проблем на почти същото казанче е че не мога да сваля капака
stiv1961 - майстор
На сестра ми моноблока като извадих бутоните,с които се пуска водата се появи един винт-развих го и...voala-свалих капака.
Spokoiniq - майстор
Проблема в 99% от случаите е наслоявания на оста по която се движи поплавъка или изтриване на гланцовия й слой, което води до увеличено триене и пак същия резултат.Ако с препарати не помогне за да увеличите подемната сила на поплавъка връзвате или залепвате коркови тапи или топчета за пинг-понг или затворени обеми пластмаса(не съм сигурен за качествата на XPS-a в тая връзка)около поплавъка и след малко реглаж на нивото на което затваря сте ОК.
Gladiator_BG - специалист
didimitrov написа:
Колега същия проблем беше и при мен. Просто поплавъка който се повдига и спира водата се движи около една "тръба" т.е. нанизан е на нея. С течение на времето от мръсната вода която тече от водопровода се получават отлагания които увеличиват триенето между поплавъка и "тръбата", изчистти ги с препарат за миене на тоалетни ( гел ) и ще се оправи. Прави процедурата един път месечно. Възможен е и друг проблем да се появи, когато не тече отгоре ( прелива ), а от долу. Долния отвор на казанчето го затваря една по-широка тръба върху която е бутона за пускането му. Тя е от пластмаса и е много лека. От дълга употреба гумените уплътнения които затварят долния отвор на казанчето се износват, тогава е необходимо да утежниш по някакъв начин самата тръба. Аз просто закрепих един голям болт с навити на него гайки вътре в тръбата.
Това е често срещан проблем при старите казанчета ...
преди години и на мене се случи ...
чистих няколко пъти трабата по която се движи поплавъка но ефекта беше краткотраен ...
решението беше ето ТОВА

малко инфо от практикер ЦЪК
k_georgiev1956 - специалист
Здравейте,
Имам същия моноблок и имах същия проблем.
За поплавъка залепих две порчета стиропор за по-голяма сила на повдигане. Трябва да не се допират до стените на казанчето или тръбата.

Поздрави
Колеги, имам две такива казанчета с същия проблем и го реших един път за винаги и на двата пациента по следния начин:
Поплавака е нанизан на една тръба с четири релси по нея.Отлагания по тези релси възпрепядстват движението на поплавака нагоре на долу.
Решение : С макетен нож изрежете една от релсите хубажо и гладко от едната страна на триене (м/у много лесно става материала е мек и като се сложи ножчето да върви успоредно по тръбата и става). Решението е сигурно.
Успех :supz: :supz: :supz: :supz: =D>

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

1.jpg
Здравейте,
случайно попаднах на тази тема и сега ще пробвам вашите съвети. Изобщо не бях се замисляла, че може да има решение на моя проблем в интернет. Надявам се някой от всички методи да помогне. Благодаря ви.

Поздрави
Нина Атанасова
shodan - специалист
Здравейте,имам абсолютно същият моноблок на Porcher,реших да го почистя и да му сменя уплътненията,но не мога да намеря в никой магазин.Някой да е сменял и да знае някой магазин??
Фирмен на Porcher май няма в България.
shodan - специалист
В Сантекс на Патриарх Евтимий 11 намерих уплътненията,може и на друг да му потрябва нещо такова,така че да знаете

Тема "проблем с казанчето" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: