Тук всеки може да качи собствени снимки и да представи себе си пред общонстта.
2betrendy - специалист
Ами и със собствени и с майстори и с бригади (германци, българи ...). През всичко минахме и с положителни и с отрицателни емоции.

Договор не се пописва винаги, както се разбереш. За по-големите неща подписвахме договори - ама майстора ако е смотан и договори не те спасяват. Т.е. има си адвокати, съдилища и т.н. за груби грешки или неизпълнение на договора, но и тука има много дупки във системата, а ти като обикновен човечец които не се занимава с такива неща, не може да знаеш всичко. Така че, не може да се разчита само на договора, защото после нерви и тръгнете ли да се съдите отиват и много пари (само за инфо, хонорара на един адвокат тук започва от 250 евро на час). :sad:

Аз стигнах до извода, че човек трябва да е на място и да следи всеки в ръцете и да се намесва на време, на място. Да чете и да се информира сам, да знае какво точно иска и как го иска. И... да има смелостта да запретне ръкави и да работи барбар с майсторите. :-D
ribnikolaevi - майстор
Благодаря за отговора. Ще се възползвам от него, когато някой пак започне да хули татковината ни.
Аз стигнах до същия извод тук. Но то май си няма разлика. Тук - там - все си е управление на проект, макар и от малък мащаб. Ако искаш да е качествено - трябва грамотен, добронамерен и знаещ супервайзор, а кой е по-добър в това от тебе самия ?! :lol:
2betrendy - специалист
трябва грамотен, добронамерен и знаещ супервайзор,
Тука има хора които това работят - водят проекти за строеж, наглеждат работниците, контролират качеството и т.н. В повечето случаи са строителни инж. по професия или вътрешни дизайнери (ако става въпрос за вътрешния интериор).
Аз взех отпуска да съм на място, защото не можехме са си позволим такъв човек. Пък и аз играх и ролята на доставчика - въртях телефони и препрочитах интернета следеейки цените на метериалите (какво се продава на пазара, разлики в материалите, къде е по-евтино), зареждах, с малки доставчици се пазарях за цени и т.н. Доста често се искаше решение на място, за това беше в плюс, че съм там.

Тема "и аз да се представя ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: