• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
future - специалист
pipbel написа:
Най добре изобщо да не се ползва ЕПС в сандвич панели !
Много интересна статия.Далеч съм от мисълта да защитавам технологията сандвич панели.Но от това което четох и видях, проблема е в това , че се облича отвън с EPS.А не в самия сандвич панел.
И на снимките се вижда ,че проблемните места са около прозорците.http://factoidz.com/images/user/eifs-rot.JPG А дали са ограничили течовете с подпрозоречни козирки?Никой не може да каже.И тук идва момента да си кажем ,че независи само как ще се направи една къща, а по-важно е как ще я подържаме.
argonavt - специалист
future, вчера посетих фабриката за панели. Строителството е доста лесно и бързо.
future - специалист
argonavt написа:
future, вчера посетих фабриката за панели. Строителството е доста лесно и бързо.
След половин годишно ровене из руски и канадски сайтове ,видях и се убедих в това.Както всяко бързо строителство и тази система си има недостатъци,но за непретенциозно строителство върши работа.
За това се включих в темата , за да видим плюсовите и минусите в технологията.От линка на pipbel се видя ,че не трябва да се опакова с EPS и XPS и че
OSB на Кроношпан България,е най-некачественото OSB на нашия пазар
.За EPS в сандвича не видях конкретни неща и какво става с него във времето.
EPS в панела монолитен ли е?В сайтовете на чужди производители е цял.Тук как е?
PS За Ямбол ли става на въпрос?
argonavt - специалист
future, бях в Сливен. Панелите са с пълнеж полиуретан. Могат да се правят с различни дебелини и различни страни(OSB , гипскартон). Тези с EPS се правят в Зимница, но не съм ги посещавал.
mulltex - помощник
@argonavt - интересно ми е каква е финансовата разлика ако къщата беше е направил по стандартен начин с плоча и тухли, като покрива е на гредоред и при двата варинта? :?
Можеш ли да покажеш вътрешното разположение - интересно ми е къде и как си сложил стълбището?
ribnikolaevi - майстор
2betrendy написа:
ето и тук един пример за къща строена с готови панели.

Само за 5 часа къщата е готова !!!!!! :shock: :shock: :shock:

За квалитета на къщата нищо не мога да кажа, защото не съм я строила аз, нито имам познати с такъв тип къща.
По сенките съдя, че само за второто местоположение на камерата времето е повече от 5 часа, грубо към 8 са, и то само за втория кадър.
2betrendy - специалист
2betrendy написа:
ето и тук един пример за къща строена с готови панели.

Само за 5 часа къщата е готова !!!!!!

За квалитета на къщата нищо не мога да кажа, защото не съм я строила аз, нито имам познати с такъв тип къща.

По сенките съдя, че само за второто местоположение на камерата времето е повече от 5 часа, грубо към 8 са, и то само за втория кадър.
Какво око имаш само.... не бях забелязала. :)

Ама и за 2 дена да е направена - мен ми се струва малко шантава работа, колкото и перфектно да са изрязани и фабрицирани тези панели....... Не ми се струва много надеждна тази къща. :?
ribnikolaevi - майстор
Това не го казвай на майсторите, дето работят при мене, че ще избягат вкупом :lol:
argonavt - специалист
mulltex написа:
@argonavt - интересно ми е каква е финансовата разлика ако къщата беше е направил по стандартен начин с плоча и тухли, като покрива е на гредоред и при двата варинта? :?
Можеш ли да покажеш вътрешното разположение - интересно ми е къде и как си сложил стълбището?
"Сухото" строителство излиза малко по-скъпо от "стандартното" , все пак въпрос на конкретни решения . Оскъпяването във външния вид - каменна зидария и дървени елементи е в порядъка на 20 % . Целта ми беше да построя такава къща с дървена конструкция /по ред причини/ и в този смисъл не съм правил конкретна съпоставка със стоманобетонна конструкция.

Стълбището е точно срещу входната врата , като е еднораменно. Разделя психологически цялото помещение на холна част и кухненски кът с място за хранене.
vipltd - специалист
Няколко снимки с лека стоманена конструкция.

Прикачен файл

ankara_01.jpg
ankara_01.jpg (153.88 KиБ) Видяна 6439 пъти
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Дървено-скелетна или метална къща НАПРАВИ СИ САМ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: