Проявете вашата изобретателност.
Justy - майстор
Докъде стигнахме :?

1.jpg -> step2

2.jpg, 3.jpg -> step3

4.jpg -> step4

Прикачен файл

3.JPG
3.JPG (14.87 KиБ) Видяна 24536 пъти

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (18.32 KиБ) Видяна 24536 пъти

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (15.64 KиБ) Видяна 24536 пъти

Прикачен файл

4.JPG
4.JPG (13.71 KиБ) Видяна 24538 пъти
Justy - майстор
Малко обяснения и сметки :

Това е един пръстен. Ширината му / по оста на лампата / е 5 мм. При лампа с диаметър 30 см. - обиколката по оста е приблизително 90 см. - 900 мм. Не правя точни сметки :wink: Значи ще ни трябват около 180 пръстена :shock: По 16 фишки на пръстен - 2880 фишки :shock: :shock: :shock: Намерих фактурата - плик 150 фишки съм го вземал за 5 лв. - преди 3 - 4 години. Нямам представа сега как са цените - ако се купят 3000 по цени на едро - как ще излезе. Ако някой има инфо - да пише.
Emerald - модератор
Това исках да ти кажа, че ако мислиш да стане от стари остатъци, най-вероятно няма да стане...Кой би тръгнал да държи с хиляди бройки. Не знам твоите сметки, но дизайнера ясно е написал- 1300 бройки. :? В нета 1000 бройки са към 10 дол. (цената на 100 и 1000 не е пропорционална). В България трябва да се по-евтини тези неща. :?

Мъжа ми тук ми се смее- казва че не се казвали зип тай на англ., а "тай рап" и имало не само различни дължини, но и различни дебелини. Помислих си, че с тези различни дебелини и сметката на бройката ще е различна. :?
Justy - майстор
Ние сме ги кръстили " свински опашки ". Тези са най малките 15 см. Спазвал съм бройката по скицата и тези 2880 бройки са за едно тяло - ами за трите :shock: :shock: :shock: Не знам цени на едро, ама ще си излезе солено. Май сме ги задминали и европейците и американците :wink:
Emerald - модератор
Да, всеки явно си ги нарича както иска. :-D Мъжа ми тук спори, че нямало начин американските и европейските да са с еднаква дебелина. Изобщо не разбрах логиката му-мерните единици били различни и ненам си още кво... :? :? Та, ако вашите са по-тънки, нищо чудно да излича повече като бройки. Ама чак пък 3 пъти по-тънки ли да са? Или може би диаметъра на лампата ти е по-голям? Представи си че като стане рошава ще стане още по-голяма. Ти най-малкия кръг ли взе? :?
Justy - майстор
По големия - 30 см. диаметър - просто по добре стои. Ама те фишките са изделие стандартизирано в комуникациите - не може да има европейски и американски, при това мисля, че ние ги внасяме - не ги произвеждаме. Ама друго си е да са по 1 ст. - друго - по 5 ст.
Justy - майстор
Emerald написа:
Или може би диаметъра на лампата ти е по-голям? Представи си че като стане рошава ще стане още по-голяма. Ти най-малкия кръг ли взе? :?
Да, имам предвид диаметъра на луминесцентната тръба - 30 см. Има и от 20 см. - може да има и други, но вчера такива имаха в магазина. А опашките са 15 см. - най малките. Между другото в сайта има една снимка, която дава повече информация - поглед отдолу - така може да се прецени колко голямо ще се получи изделието.
Justy - майстор
Май фишките са доста по дълги - не са 15 см. и даже с тръба 20 см. диаметър, диаметъра на изделието ще надхвърля 60 см.
dimitar2s - специалист
Кръглите луминисцентни лампи са 2-3 размера, но най-разпространените са 32W с диаметър 30 см. За тях има и устройства за запалване които се завиват директно на обикновена фасунга, подобни на показаните на снимката.
"Свинските опашки" се предлагат в най-различни размери, като започват от десетина сантиметра и стигат до 20-30, а мойе да има и по-големи, като с нарастжане на дължината се увеличава и ширината им.
Ако желаете цени - мога да проверя и да ви насоча (за София)
Justy - майстор
Значи остава да научим цени на едро - утре работят складовете и ще проверя. Струва ми се, че за комплекс от три осветителни тела диаметъра 30 см. е голям - ще стане страховито изделие - как мислите ?

Тема "Декорация на лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: