• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zmeios - специалист
И аз да се изкажа, като любител електроник, по въпроса :)

Усилвателят трябва да се сложи максимално близо до датчика. Аз бих направил комбинирана 'кутийка' с датчика и LM335 на едно място, и после да се подава усиленият сигнал към по-мощната част. Цената - вместо 2-проводен кабел ще трябва 4-проводен (евтин и тънък); едно жило сигнал от ОУ-то, едно земя, и две жила захранване за ОУ-то. И филтрови кондензатори по 100 нанофарада там, където захранването 'влиза' в ОУ-то.

Няма да го барне даже и слънчево изригване, да не говорим за 'нормалните' радиосмущения.
Zoro5 - специалист
zmeios, LM335Z си е и датчик, и усилвател - нищо друго не му трябва. Той е като ценер - пускаш му ток и напрежението ти показва температурата. Има и много други видове интегрални термодатчици но този е най-евтин и разпространен и е с доволно добри параметри.
mityom - специалист
здравей набавих трите температурни датчици и пикото направих първоначално адреса на картата на компа с 2 на края стартирах програмата ама нищо, долу в ляво на програмката ми дава грешка, че не може да се върже, дай идея какво да правя и къде евентуално бъркам
Последна промяна от mityom на пет фев 26, 2010 3:03 pm, променено общо 1 път.
Jacket - специалист
IP адреса на компютъра трябва да е различен от 172.16.100.2, защото това е IP-то на PicoIP-то.
Сложи си например IP 172.16.100.3.
После ако пак не работи пробвай да пуснеш един пинг до пикото: Start -> Run и пишеш ping -t 172.16.100.2 и виж дали не ти дава Request Timeout.
Виж и на PicoIP-то дали свети диода до порта, той индикира, че има поне физическа връзка със мрежата. Ако не свети и само примигва през няколко секунди си провери кабела към суича/компютъра. Също така питото няма auto mdi/mdix, т.е. не си обръща само кабела и ако го връзваш директно към ланкарта, която също не обръща сама (всички сравнително нови карти обръщат) няма да имаш линк.
mityom - специалист
объркал съм предния пост на компа слагам 1 диода на пикото свети, нямам кроснат кабел и между компа и пикото имам суич данеби това да е проблема
забравих да кажа, че влизам в менуто на пикото през неговия адрес, значи кабелите са ок
изкам да попитам и за какво е джимперчето най-вдясно което е поставено, защото го бях махнал като мислех, че е за ресетапинга го има 1ms
Jacket - специалист
Със сигурност суича не е проблем, още повече щом имаш пинг. Провери SNMP Community в настройките на програмата дали съвпада с това, което е настроено на Pico-то. По подразбиране е 000000000000. Свали си WinTic - http://lan.neomontana-bg.com/download/WinTICsetup.exe и виж дали като дадеш Read Settings без да променяш нищо се изчитат настройките.
Джъмперчето е точно за ресет, само че мястото на което е сложено фабрично (отстрани) е само държач. За ресетване джъмпера се слага на двата пина точно по средата на Pico-то, след което се включва захранването.
mityom - специалист
всичко си се изчита нормално, SNMP-то си съвпада на пръв поглед всичко си е ок в момента не съм закачил датчиците,може ли това да е проблем
Jacket - специалист
Не, няма значение... много е странно, че не се свързва, след като имаш пинг и wintic се връзва. Можеш ли да ми пратиш един скрийншот на прозореца с настройките и един на WinTic при свързано състояние и да ми кажеш какво точно пише след "Статус" долу в ляво на главния прозорец (може и там скрийншот). Евентуално firewall ако имаш някакъв да пробваш да го спреш също, макар че и това не би трябвало да пречи.
Jacket - специалист
Мисля че видях грешката, ще си погледна сорсовете, може би аз съм я допуснал, за което се извинявам... В настройките на Fire Monitior за SNMP Community сложи 12 нули, ако погледнеш в момента са 11 и за това не може да се свърже с Pico-то. Можеш да сложиш и каквото искаш друго community, стига първо да го настроиш и на Pico-то чрез WinTic (настройката SNMP R/O Pass).
Просто моите Pico-та всички са със сменено community и затова досега не съм го забелязал.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 37

Тема "Температурен мониторинг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: