Всички въпроси за вилата.
Здравейте,

От миналата година насам на верандата пред къщата, гнездят лястовички, дори тази зима и врабчета се въртяха(и наядоха луканджока).
Бих помолил за съвет дали има някакъв начин да намажа с нещо гредите(покривът е дървена конструкция) та да отблъсна тая напаст, все пак миналата година дадох 1к за градинска мебел и е доста неприятно като к..з.т отгоре и..... вярно е на късмет, ама стига ми толкова :o

Благодаря Ви!
peter_m - специалист
Не съм сигурен, но ако вземеш котка няма ли да се плашат да гнездят там :?
peter_m написа:
Не съм сигурен, но ако вземеш котка няма ли да се плашат да гнездят там :?
Котка имам не върши работа, забравих да уточня, че гредите са на височина около 2.5-3 м.
Naskata - специалист
Една пловдивска фирма произвеждаше едни пластмасови лентички и от тях стърчаха шипове от неръждаема тел. Залепват се със силикон по ъглите и пречат на лястовиците да гнездят. Върши работа (лично изпробвано). Ако искаш телефон-ще ти го изпратя на лс. Виждал съм и залепени по ъглите наелонови ленти (като тези с който се обвиват кабели с напрежение под земята-ярко жълти с череп :) и те също им пречат да гнездат, защото се пързаля калта по тях, но са грозновати и се късат от вятъра.)
Предложението на Naskata и Gladiator_BG е интересно и по всичко личи, че действа добре, но ми изглеждат малко груби тези гребени, не ми се ще да си превръщам тавана в затворническа ограда.
peter_m - специалист
Виждал съм това решение по гарите в Германия. Върши работа, но гледката е ... на всичко хоризонтално сложени тези стърчащи "шишове". На където се обърнеш все това виждаш. Не бих си ги поставил вкъщи. :?

Прикачен файл

00808.jpg
00808.jpg (51.96 KиБ) Видяна 14784 пъти
Gladiator_BG - специалист
mitiooo написа:
Предложението на Naskata и Gladiator_BG е интересно и по всичко личи, че действа добре, но ми изглеждат малко груби тези гребени, не ми се ще да си превръщам тавана в затворническа ограда.
по новите вили и къщи (особено ако са с минерална мазилка) вече се слага това ... от скоро го вкарват и за това не е придобило голяма популярност ...
лично съм монтирал такъв гребен на една вила в с. Марково и мога да ти кажа че там новите постройки масово го слагат птиците да не им цапат минералната мазилка
може да си го вземеш с цвета на стената или прозрачно (като корда) за да не се набива на очи ...
ArturDent - Почти Безобиден
Това спасявя срешу гълъби, врабчета и т.н. Лястовиците ги кефи такова изпълнение, просто те правят гнездата си по друг начин.
Увеличи броя на котките и ги храни, колкото да не те напуснат. Ако видиш някоя с птичка в устата, дай и допълнително храна.
Котките на баба ми ако улувяха мишка, първо ходеха при нея за да я покажат...
Gladiator_BG - специалист
точно обратното ... виж снимката която съм приложил ...
според теб там гълъб или врабец може ли да си свие гнездо ..
:respekt:
:-({|=

Тема "Птичи изпражнения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: