Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
svetliopi44 - Чирак...
Дам , благодарение на вас получих резултат до сега .
Продължавам напред ... Март ще купувам лагери,винтове и направляващи и почвам конструкцията .
Между другото ще налепя и другите 2 драйвера , и ще гледам да осигуря стабилно захранване.
rcmodeli - специалист
svetliopi44
какви драйвери лепиш с H-bridgeстава верно е обаче неможе да следиш тока както примерно са си готовите чипове http://cuteminds.com/index.php/en/eagle ... s274x.html виж тука едно примерче
velsi - Почетен майстор
И какво има да му следя на тока. Веднъж си го нагласяш и повече не го пипаш. Всяко усложняване според мене е излишно.
rcmodeli - специалист
прав си донякъде защото и аз съм на принципа зашо да е трудно като може и лесно
svetliopi44 от къде ще ги купуваш
svetliopi44 - Чирак...
Чарковете(лагери и други) ... от линка който беше публикувал ...
skat - специалист
Колеги, натъкнах се на греда в конструкцията си. Оказа се, че моторчето по Z се товари най - много, и то в посока нагоре. Идва му тежичко и пропуска стъпки. Другите работят в хоризонталната равнина и нямат проблеми. Търся решение с малък назъбен ремък. Някой има ли идея какво мога да ползвам?
rcmodeli - специалист
аха оки аз още мисля размери и чак тогава ще зимам бяхме говорили с тях да пуснат и "подпирачки" за направляващите оси се пак е по евтиния варянт от колкото танкети и ефекта е почччччти същия но още ги няма ти за какво ще е ползваш машинката
rcmodeli - специалист
аз ако съм на теб слагам по як мотор затова си търсих и мотори поне 3 Nm и намерих 3.8 което е добре според мен предавкии става до донякъде не бих го правил аз
svetliopi44 - Чирак...
rcmodeli написа:
ти за какво ще е ползваш машинката
Ми тази ще я направя да се науча на нея ... един вид опит.
Няма да е кой знае какво но за рутина ще е добре.
Искам да дялкам с нея дърво,стъкло и керамика.
Ако всичко мине успешно ...проект 2 ще е доста по-сериозен ... :roll:
rcmodeli - специалист
по сериозен оки ама мислил ли си за възвращаемост евентуално

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: