Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ArturDent - Почти Безобиден
Стария монитор пак ли беше Full HD?
Ако е така ти сменил две неща - монитора и кабела. Аз залагам на проблем с кабела.
А как го възваш - като VGA, HDMI ...
panalov - специалист
Стария монитор беше стар :lol: и за това го смених беше LG Flatron 17 ".
Стария и новия нямат нищо общо не съм ползвал кабелите от стария за новия иначе връзката и на двата e VGA
По горе съм го писал, но да потретя .
Когато филма е в малък прозорец примерно 1280х1024 няма черти ,а когато изпълни екрана в резолюция Full HD 1920х1280 ги има.
С игрите няма проблем- картината е супер.

Компютъра няма HDMI изход.
sanders - специалист
Щом с игрите нямаш проблеми значи нещо от кодеците на филма или от видео рендеринга. Опитай да подкараш филма с някоя програмка специялно за хд филми.
Игрите просто не са Full HD, а са на Full Screen - има разлика
tysonlkr - специалист
panalov, така както описваш проблема си е направо в качеството на филмите които гледаш :wink:
Виж дали като изтеглиш някой фил за който пише че е фул ХД ще имаш такива проблеми :roll:
За мен проблема ти е в качеството на филма. От лошото качество идват тези черти :wink:
panalov - специалист
tysonlkr написа:
Виж дали като изтеглиш някой фил за който пише че е фул ХД ще имаш такива проблеми :roll:
:wink:
Точно така разбрах за този проблем .
Изтеглих едно клипче HD и като го пуснах, ха черти :lol: и се стигна до тук.

sanders ми прати една програмка и довечера ще пробвам с нея.
Ако не стане ще трябва да сменям или монитора или компютъра :lol:
Според мен компютъра ти не може да се справи с декомпресирането на Full HD, това си иска сериозен процесор, особенно ако са X.264. Освен това достатъчно бърза шина на дъното, за да ги прехвърли към видео картата и т.н.
Пробвай да закараш монитора при някой приятел (или монитор от приятел) за да разбереш къде е проблема. 99% съм сигурен, че не е в монитора.

Защо ти вървят игрите:
1. Защото те не са в режим Full HD, те превключват монитора на друга разделителна способност - примерно 1024х768 , но на Full screen. Като се вгледаш не са ли малко по-замазани? Като пуснеш игра не се ли вижда едно примигване?
2. Игрите ползват за рендиране вътрешните 3D функции на видео-картата, а видео плеарите - не.
Gladiator_BG - специалист
ако си инсталирал DivX G400 - разкарай го ...

то по добре разкарай всички кодеци и инсталирай само един
препоръчвам ти K-Lite Codec Pack някоя по нова версия която има вграден MPC HomeCinema
ако видеокартата ти е слаба - то ще засича самия филм и звука няма да отговаря на картината (ще избързва)
тази лента се появява с следствие на някой кодек ...
а за FULL HD определено ще ти трябва по силна карта ...
разни сметки от рода на "разделих на килобайти ... умножих по мегабайти ... ала бала" не са точно така ...
също и процесора е от значение ...

забравих да добавя и това ...
http://www.sony.bg/article/id/1207064677462
Аз пък ще се запъна като магаре на мост.
За гледане на филми не трябва GPU, а CPU!
От целия процес, като почнем от четенето на файла от диска, до показването в паметта на видео картата, най-бавния процес е декомпресирането на съответния кадър (25 пъти в секунда). Това се извършва от CPU-то.
Просто самия кодек си няма и понятие с каква видео карта си има работа. Той знае само че разполага с 32 или 64 битов процесор (CPU). Той може да използва разните оптимизации и допълнителни инструкции на CPU-то, като MMX, SSE, .... но не и функциите на GPU-то.

Има и излючения, когато видео картата има вграден хардуерен декомпресор (почти винаги MPEG), но за това да знаят: операционната система, драйвера, плеара... и филма е MPEG.
mitaka_vk - специалист
Аз да питам тук, пуснах на няколко пъти HD филми и ми се разминаваше само звука от картината. Таааа кодеци плеъри или нещо друго е. Щайгата е с двуядрен процесор и имам 4 гига РАМ. Видеото е с 512 РАМ /не помня ква беше няква жифорс/ Предполагам че се справя само този проблем.

ПП Артъре преди време даде линк за една яка програмка при замяна на ДВД-то с ПЦ, само не подкарах субтитърите на него ако знаеш как става номера дай съветче :)

Тема "Монитор FULL HD" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: