• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
funlive - специалист
Помагайте със съвети:
1.Искам да сменя стария водопровод с нов поли пропиленов ф20. Панелната стена кухня/баня ми се оказа 6 см и като махнах старата батерия, зейна огромна дупка напълнена с вестници и малко гипс.
Въпросът ми е как да закрепя поли пропиленовия комплект за батерията в нищото?
2. Трябва ли поли пропиленовите тръби в шахтата (от водомера до батериите) да са укрепени по някакъв начин за стените или не е необходимо?
Spokoiniq - майстор
Изведи водата в шкафа ако не си купил батерия за стена все още, и вземи стояща за кухнята, а дупката зазидай.
funlive - специалист
Ще стане както съм го замислил! :)
Ако можете давайте идеи, ако не - здраве.
Мисля си да лепна блокче газобетон откъм шахтата и за него да закрепя нужната ми част, но повече глави мислят по-добре :-D
Spokoiniq - майстор
Явно не искаш мнение, аз ти казвам как съм го правил на клиент, като вариант.В крайна сметка ти си живееш в тая панелка :lol:
sameks - специалист
УКБ-то си има ушенца за закрепване с дюбели и винтове.Навий си преди това удължители,за по- сигурно,че може да се скъса или разкърти.
funlive - специалист
Spokoiniq, мислил съм за твоята идея, но причини много за да не желая стояща батерия. Освен това исках практически съвет по изпълнение а не по дизайн.
Ще мисля по предложението на sameks.
Благодаря и на двамата!

Кажете мнение по втория ми въпрос, моля.

ПС: Със сигурност ще има доста въпроси защото панелките са пълни с безумни изпълнения.
Spokoiniq - майстор
Едва ли ще правиш топлата със Стаби на толкова шибано място, но и PN20 за толкова дължина има пренебрежимо линейно разширение, та и без скоби ще е ОК.Аз вътрешни разводки не работя с ПП а с Нибко, дават много свобода на действието.
mita6kiii - специалист
За да не отварям нова тема, пиша в тази, понеже смятам, че има връзка.Та въпросите ми са два:
1.Трябва ли пластмас. тръби монтирани в баня да се изолират и защо?
2.Имали някакви определени изисквани, които да имам в предвит при самото замазване на тръбите?

Благодаря Ви предварително колеги!
chapara - майстор
Изолирай ги!Има значение за лин.разширение на тръбите ,а после и за Фаянса :wink:
  • 1
  • 2

Тема "съвет за монтаж на пп комплект за батерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: