От мобилни телефони до цифрови камери
mario-borisov - специалист
Здравейте, имам проблем с мп4-ката. Скоро я купих та като я пусна със слушалки си свири перфектно но като я пусна на усилвателя които си направих ( http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... ace17618e0 ) започва някакво пръщене и е много лошо качеството. Можете ли да ми помогнете ?

п.п. Като пусна лаптопа си свири перфектно.
Gladiator_BG - специалист
mario-borisov написа:
Здравейте, имам проблем с мп4-ката. Скоро я купих та като я пусна със слушалки си свири перфектно но като я пусна на усилвателя които си направих ( http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... ace17618e0 ) започва някакво пръщене и е много лошо качеството. Можете ли да ми помогнете ?

п.п. Като пусна лаптопа си свири перфектно.
а пробвал ли си усилвателя някаде другаде ...
lenko71 - специалист
подкарах го на акумулатора и непръщи сега, проблема ми беше в чинчовете.
Пак ли? Стига с това пръщене де. Пръщят дървата в печката като са влажни.
Тоя път предполагам че причината е прекалено силен сигнал на входа на усилвателя. Намали малко volume-то от плеъра и виж как е.
пробвах. намалявах, усилвах даже пробвах и с други чинчове и пак е същата работа
ben84 - специалист
Има ли потенциометър на входа на усилватела? Преди време правих за автомобила си такава система и сложих делирели на входа с 1к съпротивления, защото се оказа че мп3-ката без товар нещеше да свири както трябва.
Успех
ben84 написа:
Има ли потенциометър на входа на усилватела? Преди време правих за автомобила си такава система и сложих делирели на входа с 1к съпротивления, защото се оказа че мп3-ката без товар нещеше да свири както трябва.
Успех
няма потенциометър. какво е делирели ?
ben84 - специалист
Делирели и аз не знам какво е... Исках да напиша делители #-o

Прикачен файл

DSC00003.JPG
DSC00003.JPG (101.03 KиБ) Видяна 3499 пъти
petromaniq - специалист
Делители не ти трябват. Трябва ти резистори 50-100 ом за осигуряване минимален товар на крайното стъпало на МП3-ката. Може и да ги монтираш в самите чинчове към маса.Усилването от волумето на МП3.
petromaniq написа:
Делители не ти трябват. Трябва ти резистори 50-100 ом за осигуряване минимален товар на крайното стъпало на МП3-ката. Може и да ги монтираш в самите чинчове към маса.Усилването от волумето на МП3.
Извинявам се, но може ли да ми обясните малко по-подробно как да вържа резисторите ?

Тема "Проблем с MP4 player" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: