Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
pif4o - специалист
Колеги даите идея в тази тема съобразена с кризата да избера подходящ латекс като марка и що годе прилично качество. Имам стая на шпакловка и варосван таван. Майсторите на шпакловката ми препоръчаха латекс на Дисповит но тук във форума след използване на търсачката разбира се и няколко часа четене се омотах тотално :)
Само да не почваме пак с бои Левис и други за хора със синя кръв, даите нещо средностатистическо :) съобразено цена качество.
Примерно попрочетох че Леко голд http://www.orgachim.bg/index.php?locati ... 63&start=0
не било никък лошо. Не му знам цената ама едва ли е нещо кои знае колко по скъпо от Дисповид които пък определено маи не харесвате.
За валяците и техниката мисля че съм на ясно, за грундирането с разредена боя също бях запознат. Незнам онтнася ли се и за тавана ми тази процедура ама предполагам Да.
Е каква боица да си купя че тая седмица го почвам :)
sasooooooooo - "специалист"
Боядисвах веднъж с Нинахим, бял латекс и да ти кажа бях изненадан от покривноста и белотата при ниската си цена. Преди това в къщи съм минавал с Оргахим и разликата е огромна.
Не знам обаче дали се оцветява машинно или трябва ръчно да дозираш цвят.
Ако стените ще правиш цветни на току що направена шпакловка, в грунда сложи бял латекс и после боядисай с цветния.
pif4o - специалист
А, цвета ша го докарвам на ръка. Обаче сега погледнах цени на Леко Голд ми тои 61 лев за 15 кила, при 47лв за 25 на Дисповид или е прекалено хубав или е прекалено скъп. А и наи лошото е че маи 15 кила няма да ми стигнат. Имам 16 кв. таван които ще е бял после остатъка от боята ще оцветя и една част ще разредя за грунд, и после ако тряя да мина и две ръце маи маи 15 литра са до никъде. Имам към 25 квадрата стени и 16 квадрата таван, някои може ли да минапраи що годе сметка тва с колко литра боя се боядисва на 2 ръце и един грунд примерно, пък то е ясно че ша зема повече :)
sasooooooooo - "специалист"
Всичко е много субективно.
Доста цветове купувах за в къщи. Консултантката ми ги смята по площ. Някой не ми стигнаха, други ми останаха. Даже с остатъка от Прасковата от хола, боядисах още един хол... :shock:
mitko414 - специалист
41 кв.м. х 0,250 гр = 16,250 кг. Това е разходната норма на латекса на Оргахим. За грунд използвай не разредена боя, а грунд на Оргахим, един розов, DPR СТРОИТ.ГРУНД ВОДОРАЗРЕДИМ 900 гр.

Тук може да се ориентираш за цени.
sstefanov - майстор
Използвах Боролекс и съм доволен. Разходната норма си е точно по етикета, покрива отлично и не е скъп.
housedoktor - майстор
5 година не се отделям от боите и лаковете на Оргахим. Съвсем прилично качество на добра цена
Йорданов2 - специалист
15 кг Леко интерин ще ти стигнат.
А с тавана какво ще правиш?
pif4o - специалист
Ами а кажете де, по последно хрумване тавана ще боядисаме в цвета на стените (светъл цвят , много бледо оранжево или като праскова по точно, или някво бледо жълтеникъв отенък, бежаво или знам ли) още не знам много съм труден с цветовете, ще мешим в кофата пък като ни хареса тогава ша пробваме :)
housedoktor - майстор
Не го прави това .... има готови оцветени бои .Ако не ти стигне боята ,или след време ти трябва за малка поправка -ще разбереш защо ти го казвам

Тема "Как да боядисаме евтино и хубаво с латекс :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: