Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sameks - специалист
Питането ми е :
1.Еднакви ли са като диаметър на различните модели?
2.Еднакви ли са като конструкция?
Става въпрос за това че искам да ги заложа преди ремонта на една от стаите ми в апартамента,пък газ и котел когато събера пари.И къде мога да ги купя най- тънко?
LazarGanev - "Велик майстор"
Не са еднакви. Продават се с котела - някои марки ги включват в цената, други ги начисляват отделно. Щом правиш ремонт заложи едно парче тръба ф110 ПВЦ с наклон навън. Коминът е ф100. При кондензен котел наклонът трябва да е навътре, а диаметърът на комина е ф120, така че ще ти трябва тръба поне ф130 или 160
sameks - специалист
Става въпрос за около 4м разстояние.Котела ще бъде в един килер,а димоводните тръби ще скрия с ГК.Има ли проблем ,ако тръбата от котела се заусти в PVC-то?
Няма проблеми за ПВЦто, ама ако ще минава през стъклопакет трябва да се знае още при изработката му. Щом става въпрос за 4м разстояние е по-сложно, защото това е малко гранична стойност и не всеки котел може да се справи с комин 60/100. Задължително трябва да се свържеш с фирмата, която ще поставя котела и да ги обсъдите заедно нещата, защото може да се налага да се мине на 80/80 или 80/120. Трябва първо да избереш котела.
sameks - специалист
Благодаря за отговорите!Мисля да заложа PVCф160 за по сигурно,а пък за котела ще му мисля след 4-5г или незнайно колко.
Става, само остава висящ въпроса с наклона. Предполагам, че след 4-5 години изборът ще е само между кондензни котли, ама знае ли човек? Ако е така, наклонът трябва да е към котела.

Тема "Кюнци за газови котли-КЪДЕ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: