• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kretio74 - специалист
ralev написа:
Колега, това е само една тръба с един електрод от долу, то на практика няма какво да се развали.
Въпросът ми е за електролита. Дали презопределен период време трябва да се сменя. КАкто и защо продават резервни патрони. Колко време е животът на един патрон
petermar - помощник
Отоплявам 4 стаи в апартамент старо строителство от 64 г. почти 200 куб.м. През годините съм се топлил с какво ли не - климатици, камина, маслени радиатори. Миналата година направих ремонт и монтирах Галан 6 квт. за три месеца експлоатация мога да ви кажа че съм много доволен като топлина, като сметки декември 198 лв, януари 318 лв. , февруари още не е излязла сметка но ще е колкото януари. Като имате пред вид че в сметката влиза и бойлер 3квт. печка, котлони хладилник, микр. фурна, сешоари, маши, ютии, пералня, осветление и др. За мен не е много. В началото имах проблеми с настройките на течността, но от фирмата която ми го продаде след като си заплатих разбира се ми ги направиха. След това съм си го самонастройвал няколко пъти. Най важно е да настроиш съпротивлението на течността - прави се със дестилирана вода и готварска сол - много малко - няма и лъжичка при мен. Мери се с ампер клещи на проводника на фазата на котела. Веднъж настроено не се пипа. Тогава се реализира и икономията. Отделно в най - големите студове просто си увеличаваш температурата по желание. Разбира се и разхода на ток се покачва. Тези котли са икономични в диапазона до 50 - 55 градуса. В моя случай KW на радиаторите са ми изчислени за температура на течността 50 градуса. Естествено че има по икономични на енергия варианти - термопомпи, скъпи климатици и др. но струват маса пари. Аз също съм навит да мина на вариант термопомпа например но ще почакам да поевтинеят и тогава. Ако някой има въпроси може да пита с удоволствие ще му отговора, като се застраховам предварително не съм специалист по отопление или електроника и може отговорите ми да не са съвсем професионално издържани.
илко илиев - специалист
мен ме интересува ако знаеш от какво е направен вътре нагревателя,разбира се ако знаеш .
filmatoplo - майстор
Стига де -Галана е купешки , ся и него ли ще направим :-D
naskov - майстор
илко илиев написа:
мен ме интересува ако знаеш от какво е направен вътре нагревателя,разбира се ако знаеш .
Няма нагревател :wink:
zhivko83 - специалист
filmatoplo написа:
Стига де -Галана е купешки , ся и него ли ще направим :-D
Виж , това е добра идея . Така и така , не е чудо на техниката ... :lol: , пък струва половин чувал пари .
petermar - помощник
илко илиев написа:
Не е нагревател а електроди. Не знам материала от който са изработени. От друг форум знам че има хора които са го направили и в БГ но не е толкова икономичен както е оригинала. Единственото нещо което се амортизира в тези котли е електродите след 4-5 години трябва проверка и доколкото разбрах само електрода струва 10 лв. а в комплект /?/ 50 лв. при вносителите.
petermar - помощник
Иначе не е нищо особено две кръстосани тръби по 1 цол. Ако го събереш като материали ще е не повече от 50 лв.
Bechev - специалист
Ходих на три места да гледам тези електродни котли цената им започва от 500лв до 2800лв зависи от това дали е само котлето или цяла система(разш.съд,топлообменник,помпа,автоматиката,която го управлява и т.н.).Едните ми казаха,че живота на електрод е 15год. други,че 8год.
Така,че колко последно е времето за което се износва този електрод?
LazarGanev - "Велик майстор"
Важното е, че ако си го купиш няма да дочакаш да се износва електрода :-D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12

Тема "въпрос за ел котел "Галан"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: