Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Чаро - Акълия
Не си заслужава цялата гимнастика, щом нямаш поне ориентировъчен дебитомер на подовото. И то само за информация.
От 45гр до 80 гр мощността му се променя почти до 3 пъти...
Не са ли множко 80 гр? :shock:
Или е вързано на изхода на радиатор...
Bechev - специалист
Не направо от колектора.Мощността ми е необходима заради ел.котле, както вече казах и тогава ще се мисли за дебитомери и там необходимите му джаджи.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ти май наистина смяташ да вземаш Галан, а?
torbalan - Дървен философ
постъпи обратно - колко мощност ти е необходима за да грееш антрето?
мисля, че киловат ще е достатъчна...

ако подовото работи на 80-90 градуса с ел. котел - мощността му ще е по-висока... но това не е болка за умиране - като намалиш дебита с някакъв дросел на входа, ще му намалиш и мощността...
Bechev - специалист
LazarGanev написа:
Ти май наистина смяташ да вземаш Галан, а?
Не още несъм се навил на Галан,но ходих от любопитство.За сега разпитвах тук във Видин за ел.котлета на няколко места,а и едно твое предложение разгледах.С електрическото котле няма да е на тези градуси.Сега хвърлям въглища,като огняр в парен локомотив,но мисля да сменя тази длъжност :-D Като тегля чертата 3 тона и нещо домбаски въглища за целия отоплителен сезон подобре да плащам ток.
Последна промяна от Bechev на нед фев 28, 2010 7:51 pm, променено общо 1 път.
mityom - специалист
колеги, а какви бяха тия четирипътни вентили за подово дето го държат на 45 градуса някъде, дайте някакъв линк, преди ги бях срещал из форума ама сега не ги намирам и май около 150лв. бяха
filmatoplo - майстор
За зонално подаване към подово по лесно с 3 пътен вентил -термостатичен или със задвижка . :wink:
:arrow:
Последна промяна от LazarGanev на нед фев 28, 2010 8:21 pm, променено общо 1 път.
Bechev написа:
За сега разпитвах тук във Видин за ел.котлета на няколко места,а и едно твое предложение разгледах.
A сега де?! Аз не помня да съм ти предлагал?! Наистина предлагаме ел. котлета на Вайлант и са много добри, немски, ама ги предлагаме по-скоро за резервно отопление. Наскоро ме потърси някаква жена за тях и няма проблеми да и взема поне 3К за цялостната инсталация, ама я разубедих, защото не сами сладки такива пари - вместо да дава 3000, за 300лв ще си вземе 4 маслени радиатора и ще плаща точно толкова ток. Ти като имаш инсталация ще добавиш само котел, ама като ще слагаш Галан и да ти побелява косата от проблеми, наистина е по-добре да вземеш по-истински котел с нагревател. Цената май няма много разлика.
mityom написа:
колеги, а какви бяха тия четирипътни вентили за подово дето го държат на 45 градуса някъде, дайте някакъв линк, преди ги бях срещал из форума ама сега не ги намирам и май около 150лв. бяха
Само с трипътен вентил не става, трябва и още една помпа

Тема "Как да сметна мощността на подовото отопление?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: