Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Стефан - майстор
sasooooooooo написа:
Смятам, че Да, щом е с материалите
По данни на известен форумец, цена за труд с материали за прав и равен таван гипскартон от 20 лв. е най-нормалната цена. Над тая цена е далавера. :lol: Значи, за 13 квадрата, това прави 260 лв. Без луничките и трафовете.
Това е при положение, че се работи на чужд обект, за пари. Освен това ми каза, че само материалите са около 13 лв/кв м.
jekasus - майстор
Стефан написа:
sasooooooooo написа:
По данни на известен форумец, цена за труд с материали за прав и равен таван гипскартон от 20 лв. е най-нормалната цена. Над тая цена е далавера. :lol: Значи, за 13 квадрата, това прави 260 лв. Без луничките и трафовете.
Това е при положение, че се работи на чужд обект, за пари. Освен това ми каза, че само материалите са около 13 лв/кв м.
Даже по твои сметки излиза цената. Като сложиш лунички и монтажа им, пак идва 400 лв.. Само не разбрах за манджата и бира, и те ли влизат в офертата?
future - специалист
Стефане,стефанее,що се дразниш хората и гледаш на другия в канчето.Типична българска черта.И кой е тоя известен форумец дето не знае цената на материалите.И прави картон на 7лв. ТАВАН.Или ти нещо не си разбрал.За вата за квадратури , нищо не казваш.
Хората най-добре са си направели сметката,защото на място са видели за какво иде реч, знаят размерите и са преценили какъв материал и фира ще влезне в тавана.
И като ти каже някой е в тази сфера ,че цената е нормална,значи е така.Защото знаят за какво иде реч.
Защото ще направиш двайсетина тавана на 7 лв. и след това трябва да си смениш професията.Щото клиента не купува инструменти.
Че е криза няма спор.Но и тук има някакви пределни цени.
Не мисля че трябва да оценяваме нечий труд,при положение че не сме го извършили ние.
"На чужд гръб и сто тояги са малко."
ivanovrg - специалист
има и кабели 10-15лв
:!:
не се уточнява има ли вата този таван
също не се казва кой етаж е(ако е последен има и пароизолация)
Стефан - майстор
future написа:
....И кой е тоя известен форумец дето не знае цената на материалите.И прави картон на 7лв. ТАВАН.Или ти нещо не си разбрал....
Не, няма да кажа кой е. Но той точно с това си вади хляба. И не съм сигурен, че не знае цените на материалите. Ако той пожелае, сам ще потвърди написаното от мен.
rendo - специалист
Стефан написа:
future написа:
....И кой е тоя известен форумец дето не знае цената на материалите.И прави картон на 7лв. ТАВАН.Или ти нещо не си разбрал....
Не, няма да кажа кой е. Но той точно с това си вади хляба. И не съм сигурен, че не знае цените на материалите. Ако той пожелае, сам ще потвърди написаното от мен.

Гледам гледам твои мнения - все най търсиш тънкото все ти е скъпо, все майторите се надували все искали много пари .

Искаш изцяло перфектни изпълнения все ти скъпи.

Ейййй, че не си попаднал ти на някой майстор дето да те хване и да те води за носа да се видиш у плащане ... :lol:
Стефан - майстор
rendo написа:
...
Ейййй, че не си попаднал ти на някой майстор дето да те хване и да те води за носа да се видиш у плащане ... :lol:
Още не се е родил такъв :lol:
jekasus - майстор
Стефан написа:
rendo написа:
...
Още не се е родил такъв :lol:
Расте и се учи в Раковски :lol:
Osiris - специалист
Стефан написа:
sasooooooooo написа:
Не се научихте че както различните стоки така и труда на всеки си има цена за тази работа както за "онази" са нужни двама клиент и търговец или клиент и майстор важното е накрая и двамата да са доволни и всеки да получи каквото иска аз например не бих се съгласил да ми правят ремонт с най евтините материали които ги има на пазара пък цената на труда я плащам според моите прищявки които естествено не са прав равен таван и лунички които да ми горят всеки месец :wink:
future - специалист
Стефан написа:
future написа:
Ми тука си неподготвен.Аз ти казвам цена на материал за 16кв. ГК 130лв.+27лв. вата.Излиза 10лв. квадрата.И пак не твърдя че сметката е точна.Щото ака отида в отсрещния магазин може и на 13лв да излезне.Дори и много под 10лв. може да се докара.Всичко зависи от къде купуваш с какво качество и какво влагаш.
Така, не че съфорумеца не знае ,ами ти не си наясно.И за това не би трябвало да даваш твърдо и неадекватно мнение по въпроса.

PS След Стефан по принцип се трие

Тема "Нормална ли е цената ...?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: