Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Георги3.14 - помощник
Имам мотофреза , мисля да си направя колесар за транспортирането и до 15км. Има ли някой да го е направил ? Изображение
firebrand - специалист
На баща ми мотофрезата е същата и я събираме в комбито/опел астра/ сваляме седалките а дръжките се сгъват с едно лостче.Нямаш ли ремарке?
Георги3.14 - помощник
Нямам ремарке, в колата влиза , но трябва двама за упражнението. Идеята е да мога сам да се оправям , а и колесара ще бъде по-нисък от ремаркето и по-компактен.
bogomilZ - специалист
вероятно ще имаш проблеми с полицията с регистрация
cefy - специалист
За идея не знам!Само не си взимай от гумите и полуоските дето ги продават за тази фреза!Не вършат работа нито за оране, нито за ремарке, нито за транспортиране!
DMN - майстор
Здравейте! Ще ме извините, ако малко измествам темата. Аз също имам такава мотофреза от година и половина.Искам да попитам хората, които имат такава, дали имат и моите проблеми.От самото начало и при добре завита капачка на резервоара( без да го препълвам) ми испуска гориво от уплътнението на капачката, сега виждам че започва да изпуска и масло през гарнитурата на двигателя. По-някога ми гасне безпричинно. Спазвал съм всички инструкции за работа и подръжка, мотофрезата да е работила не повече от 50 часа, не я използвам за транспортиране, а само за работа в градината. Притеснява ме това изпускане на масло през гарнитурата( според мен е раничко още за такива повреди) при вашите мотофрези има ли такива проблеми?
докера - специалист
Щом я имате от година и половина , предполагам е все още в гаранция , така че най-добре я закарайте на сервиз :wink:
Причината да изпуска бензин през уплътнението на капачката най-вероятно е създаването на вътрешно налягане в резервоара от разширението на парите на бензина /няма вентилация или по-вероятно е запушена/
Теча на масло може да се дължи на недобре притегната глава :?
НО , пак повтарям - най-добре я закарайте в гаранционния сервиз !
DMN - майстор
За съжеление гаранцията на мотофрезата е една година и от там нататък "поправи си сам". По принцип знам, че е нормално на една нова каквато и да е машина да се наложи притягане на някои нейни части. Аз ги притегнах болтовате, но изпускането на масло не спря, може би самата гарнитура нещо е.... Затова исках да знам от хора, които имат същата машина случвало ли им се е нещо такова.Аз на моята какво ли не се наложи да притегна, в петък май ще е била правена. Като цяло не съм доволен от самото изпълнение, незнам при другите как е, но тази ми напомня за българското производство през Живковото време: един час работа с мотофрезата, два ремонт.

Тема "Колесар за мотофреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: