Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
sergi - специалист
dios написа:
Ми не знам дали говорим за едно и също,но аз ползвам от 6 години хидрофор който е без балон.Дърпа директно от кладенец 3 метра хоризонтала и около 6-7 дълбочина.Нямам никакви проблеми до сега,захранва къща на 1 етаж,ползва се доста.Хидрофорът е на "Гардена"като електрониката се монтира на самата помпа дори на нея има контакт в който се включва захранването на помпата.Казвам го щот съм го ползвал само за опит с друга помпа.Има там екстри като,изключва ако свърши водата,ако за 2 минути се включи 7 пъти също изключва,демек има някъде пропуск след него и още дет не ги знам .Така че :o кое е новото,може би говорите за нещо друго.
в твоя случай имаш късмет че водата ти е на 7 м.
моята е от тия седем надолу още седем....
dios - напреднал
Еми пак не виждам какво му е страшното.Значи имам и сонда която е около 40 метра дълбочина,честно казано незнам на колко метра е водата но там имам помпа потопяема.За да мога да ползвам същите функции като на хидрофора просто закупих още една"електроника"която монтирах след помпата,тоест извън сондата/"електрониката"е отделна част от помпата и се навива на изхода/пак без проблем работи.Не виждам смисъл от пускането на външни помпи в кладенци та да са близо до водата и други такива трикове.Забравих да спомена че съм пуснал помпата до 30 метра. :o И въобще не е 1000 лева.
sergi - специалист
dios написа:
Еми пак не виждам какво му е страшното.Значи имам и сонда която е около 40 метра дълбочина,честно казано незнам на колко метра е водата но там имам помпа потопяема.За да мога да ползвам същите функции като на хидрофора просто закупих още една"електроника"която монтирах след помпата,тоест извън сондата/"електрониката"е отделна част от помпата и се навива на изхода/пак без проблем работи.Не виждам смисъл от пускането на външни помпи в кладенци та да са близо до водата и други такива трикове.Забравих да спомена че съм пуснал помпата до 30 метра. :o И въобще не е 1000 лева.
сигурно си прав, но потопяемата помпа е над 500 лв+електрониката и т.н...
дай моля те данни какво и как си сложил, да се ориентирам с цените и схемата
dios - напреднал
Ами за къщата ползвам кладенеца,както ти казах,сондата когато трябва да свърша нещо на двора,поливане цветя и тн.Значи варианта,който казват че бил правилен е потопяема в сондата или кладенеца,съд в мазето поне 500 литра поплавък,който да исключва потопяемата помпа,по ниво.След това хидрофор който да дърпа от съда и дрън дрън.При мен както казах 6 години хидрофора си дърпа от кладенеца щот не ми се набиваше цистерна в мазето а и трябваше да е сгъваема че вратата.........Варианта със сондата,бях го предвидил като авариен,помпата е към 430 лв вече и забравих името/но в Бриколаж има същите/досега е вадена 3-4 пъти,през другото време си стои долу.Тая "електроника преди струваше около 150 лв от един магазин срещу "Универсиада".В момента в Бриколаж има и друг вид електронни пресостати горе долу на същата цена.Има и механични но не ти препоръчвам,изпробвано е,цената им е около 30 лв.Тъй като сондата беше за "всеки случай"от помпата до върха на сондата е маркуч който е предвиден за смукателен ама става идеално и за напорен/един такъв на прешлени/от сондата копане ,пластмасова тръба за водопровод,забравих и името и в мазето.Пресостата е в мазето и от там към водопровода на къщата,пак с такива тръби,между другото с тях е кеф да работиш.Та така 6 години.Дано ти помагам,
sergi - специалист
помагаш ми разбира се, но явно за да стане мойта работа всичко се оскъпява поради разтоянието от 12-13м.дълбочина откъдето ще тегля водата.
та за това разпитвам дали не може да се мине само с някаква помпа като тази на автора на темата , извън кладенеца, без съдове и т.н.
dios - напреднал
Ясно,може да се мине и с външна помпа,ако я имаш.За тази дълбочина/ако са 14-15 метра ще ти трябва само ежектор :o
sergi - специалист
dios написа:
Ясно,може да се мине и с външна помпа,ако я имаш.За тази дълбочина/ако са 14-15 метра ще ти трябва само ежектор :o
:

:? :? :? :?
Това с ежекторната помпа го забрави:
1. Нисък КПД / разбирай 1 kW - 0,6 m³/h при P = 2,3 bar/.
2. Малкия дебит трябва да компенсираш с голям разширителен съд.
3. Проблеми с обезвъздушаването.
4. По-сложен монтаж / на засмукващата линия има 2 тръби { 1 " + 3/4 " } /
5. Монтаж на допълнителна защита от "работа на сухо" / по налягане, по поток или с датчици.

Заключение: съ-форумците правилно те насочват към потопяема центробежна или периферна помпа, окомплектовката ще си решиш по джоба, а за монтажа ще помагаме дистанционно.

Дано съм бил полезен.
sergi - специалист
tribal_m написа:
Това с ежекторната помпа го забрави:
1. Нисък КПД / разбирай 1 kW - 0,6 m³/h при P = 2,3 bar/.
2. Малкия дебит трябва да компенсираш с голям разширителен съд.
3. Проблеми с обезвъздушаването.
4. По-сложен монтаж / на засмукващата линия има 2 тръби { 1 " + 3/4 " } /
5. Монтаж на допълнителна защита от "работа на сухо" / по налягане, по поток или с датчици.

Заключение: съ-форумците правилно те насочват към потопяема центробежна или периферна помпа, окомплектовката ще си решиш по джоба, а за монтажа ще помагаме дистанционно.

Дано съм бил полезен.
добре потопяема
но кой управлява налягането в системата и трябва ли разш.съд...
и тази Гардена , дето се води потопяема хидрофорна помпа....http://vsi4ko.ibox.bg/ad/id_1687939591/region_1, какво и трябва

абе ако някой ме пита сто пъти едно просто нещо ,както аз сега , направо ще ми изгорат бушоните
LazarGanev - "Велик майстор"
Потопяемята помпа пак я управлява пресостат, като другата и пак и трябва балон за да включва по-рядко

Тема "Новият вид хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: