• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 43
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
The_FAN - специалист
май не четеш много - да е казвам само, но предимно с 12,5 мм. се правят таваните.
При решение да го правиш с 9,5 мм. за да е "по-евтино" всъщност ти излиза по-скъпо, тъй като конструкцията
се разполага през 40 см. и в комплект с повече окачвачи ти се вдига цената....

Така че - 12,5 мм.GKB
rulom - модератор
Темата е маркирана като "важна" за удобство на потребителите.Няма нужда от излишно разводняване с кухи постове и спорове.
Благодаря ......
Чопър - специалист
Поради пустата криза ще трябва да правиме окачен таван сами с мъжа ми. Изчетох много информация ,но незнам дали всичко съм разбрала правилно (става въпрос за най-обикновен прав таван, свален надолу с около 25 см). 1. СД-профилите се редят през 50 см. 2.Листовете картон се редят напречно на СД-профила с разминаване на фугата. 3.Желателно е запазване на фабричната фуга. А сега въпроси.....1. С какво най добре да закрепиме УД-профила към стената, която е стара плътна тухла? 2.Коя лента къде се слага, има една на квадратчета-стъклофазерна и една като от плат? 3.Трябва ли да се слагат напречни СД-профили между основните? 4.Трябва ли по-тясната страна на гипсокартона (в моя случай1.20) да ляга на профил? :?
simeonov_74 - специалист
Чопър написа:
Поради пустата криза ще трябва да правиме окачен таван сами с мъжа ми. Изчетох много информация ,но незнам дали всичко съм разбрала правилно (става въпрос за най-обикновен прав таван, свален надолу с около 25 см). 1. СД-профилите се редят през 50 см. 2.Листовете картон се редят напречно на СД-профила с разминаване на фугата. 3.Желателно е запазване на фабричната фуга. А сега въпроси.....1. С какво най добре да закрепиме УД-профила към стената, която е стара плътна тухла? 2.Коя лента къде се слага, има една на квадратчета-стъклофазерна и една като от плат? 3.Трябва ли да се слагат напречни СД-профили между основните? 4.Трябва ли по-тясната страна на гипсокартона (в моя случай1.20) да ляга на профил? :?
Май не си изчела всичко.
1.УД-тата се закрепят с дюбели за тухла ,но щом е плътна тухлата може и с дюбел-пирон.
2. Тази с квадратчетата не е стъклофазерна и се слага на фабричната фуга, а стъклофазерната се слага на нефабричният кант.
3. Не разбрах на кои казваш напречни СД-та и между кои основи трябва да се слагат.
4. Профилите се редят през 50см именно за да легне картона(който е 200см) на профил по късата му страна. :-D
Чопър - специалист
Така както съм направила схемата, картона ще се реже само откъм стените. Значи тази грубата лента на квадратчета се слага повсички фуги по средата , а финната покрай стените? :?
simeonov_74 - специалист
Чопър написа:
Така както съм направила схемата, картона ще се реже само откъм стените. Значи тази грубата лента на квадратчета се слага повсички фуги по средата , а финната покрай стените? :?
Мрежестата лента e само за фабричният ръб. За ъгала покрай стената е хартиената лента, като на първата снимка, а стклофазерната лента, като на втората снимка е за късата (1.20) страна на картона. Бях сигурен че не си прочела всичко http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=1136 :lol:

Прикачен файл

staklo.jpg
staklo.jpg (142.74 KиБ) Видяна 8417 пъти

Прикачен файл

Harti.jpg
Harti.jpg (47.31 KиБ) Видяна 8417 пъти
choko - специалист
Какво е минималното разстояние нужно за поставяне на излолационна вата и окачен таван. Въпроса ми е свързан с височината на която да се монтира PVC дограма на балкон за да се осигури нужния минимум за изграждане на окачен таван.
freshenero - специалист
5-6 см. от тавана за да има място за ЦД профила и малко над него за вата,както и за евентуално изправяне на тавана.Ако има възможност за проверка на настоящия таван за денивелация,от най-ниската точка най-малко 4 см.
choko - специалист
Може ли някой да покаже видео или описание със снимки за изграждане на очачен таван с гипс картон.
Бихте ли изказали мнение с какво да се дистанцира дограмата от тавана за да се осигури нужното разстояние.
Здравейте, ще свалям гипсокартонен таван на конструкция, който няма вата, ще сложа гумени ленти под конструкцията и вата. Въпроса ми е: слага ли се втори гипсокартон върху първия и имали някакви особености в закрепването или се прави като стените? Благодаря!
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 43

Тема "Въпроси относно монтирането на окачени тавани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: