Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
axo_ogi - напреднал
Здравей skartalov,
наяколко пъти опитвах да направя някои неща с LazyCAM но така и не успях. Опитвах да намеря ръководство за работа с програмата но също не успях. Искам да помоля за някои съвети или ръководство за работа.
Предварително благодаря.
velsi моля да ме извиниш за въпроса но Mach3 не е ли CAM програма.
velsi - Почетен майстор
По същество Mach3 не е CAM програма. Макар, че аз лично не съм изяснил напълно за себе си понятието postprocessor по-скоро Mach3 е това - програма, която преобразува инструкциите в G кода към самата машина. Има обаче още нещо: в Mach3 има едни plugins, които могат да изпълняват някои конкретни cam функции. Това обаче не превръща Mach3 в CAM програма.
axo_ogi - напреднал
Момчта,
както виждате доста съм назад с материята, но с повече търпение и добра воля от ваша страна надявам се да се справя и да успея да сътворя една CNC машина. Ако смятате че съм безнадежден, пишете да се отказвам докато е време.
shulio - специалист
Все отнякъде трябва да се почне. Питай всичко което те интересува нали за това е темата
velsi - Почетен майстор
axo_ogi написа:
Момчта,
както виждате доста съм назад с материята, но с повече търпение и добра воля от ваша страна надявам се да се справя и да успея да сътворя една CNC машина. Ако смятате че съм безнадежден, пишете да се отказвам докато е време.
Пак си в по-добро положение. Когато преди година аз се захванах с това бях наясно точно колкото тебе. Друг е въпроса, че аз тогава нямаше кого да питам и съм събирал информация съвсем сам.
axo_ogi - напреднал
Благодаря за добрите думи.
От няколко месеца следя форума преди да се реша и аз да започна.
Наясно съм кой от къде е започнал и до къде е стигнал, така че разчитам до голяма степен на вашта помощ.
velsi, последвах съвета ти и потърсих в Google CAM програма но нещо не мога да се оправя. така че ще помоля ако знаеш някой линк да го споделиш.
Според мен най-добре може би е да се работи с LAZYCAM но нещо не мога да се оправя с нея.
SKARTALOV казва че е работил с нея и ще го помоля да сподели опита си, или да сподели с каква работи сега. Ако смята че нещата не са за форума и за да не го товарим излишно нека ми пише на имейла ,
axo_ogi@abv.bg
axo_ogi - напреднал
velsi, тази глава в каква програма е правена, ако е free би ли ми я изпратил
velsi - Почетен майстор
Тази глава е картинка, която изрових за да илюстрирам това, което обяснявам. Иначе е правена с madCAM. http://www.madcamcnc.com/start_page.html Не съм я използвал, нямам я, дори днес я видях за първи път. Повечето неща, които съм работил са првени на ArtCam 2008. Според мене за начало разучи LazyCam. Разбирам, че ти се струва сложна, но ако тя ти е сложна, то другите ще те накарат да си скубеш косите. :-D Започни с по-лесното.
axo_ogi - напреднал
Благодаря velsi, ще опитам пак с LAZYCAM. Сещам се че някъде във форума имаше линк за ArtCAM, ще го потърся.
svetliopi44 - Чирак...
axo_ogi написа:
Благодаря velsi, ще опитам пак с LAZYCAM. Сещам се че някъде във форума имаше линк за ArtCAM, ще го потърся.

Аз я свалих от посочения линк но не можах да я подкарам ... слагах и крака, но иска USB някакво ... :?

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: