Всички въпроси за вилата.
kolonal - специалист
Имам около 100 кв.м. каменни плочи от стари къщи и се чудя дали ще станат за пътеки. Едни казват, че били ронливи и се чупели от атмосферните условия.
iveliks - специалист
Колега замисли се малко тези които ти казват че са "ронливи и се чупели от атмосферните условия" дали са наясно че тези плочи са стояли на покрива при такива условия поне не по-малко от 80 години и до сега има здрави такива покриви така че това са малко странни коментари аз съм слагал такива плочи за пътека или по точно стъпки в тревата и да ти кажа че аз не съм на тяхното мнение и ако имах повече бих ги ползвал и за цяла пътека ти какъв камък си мислиш продават от този цепеният дали е по здрав.Давай смело .
goran2 - специалист
Грехота е да ги слагаш за пътеки.Защо не пробваш първо да ги продадеш на някой за покрив?
ArturDent - Почти Безобиден
Горния колега е много прав - ще изкараш доста парички. Има хора които копуват къщи само заради камъка и старото дърво.
Парите можеш да използваш за настилка от тиково дърво - става по-топло. Като уют.
Иначе пътеката ще стане супер, особенно ако докараш горното ниво на камъка с нивото на тревата...
schuldiner - майстор
Колко вървят тиклите на старо и колко пари ще се изкарат от тях? Щото аз дадох по 10 лв./м2 за каменни плочи 3 см за калдаръм на паркомястото... Освен ако не е голяма кирия да ги продаде, като ги има човекът, да си ги ползва, иначе пак ще купува нещо за пътеки.
А иначе за настилка - задължително върху пясъчна подложка мин. 5-6 см!
За да не се отмие пясъкът из двора, трябва да се ограничи с бордюри. После се трамбова или валира с градински валяк (а може и да се остави да слегне сам) и се редят плочите - по фантазията на редящия за формите, а нивелацията не е много различна от реденето на теракот. Щом е за пътека, може да не се фугират, а да се насипе силна пръст или направо тор във фугите и да се ръсне райграс - става много приятно тревичка между камъните и тук-там мъхове и лишеи...

Тема "Подходящи ли са тиклите за настилки за пътеки в двора?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: