Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
n.nikoloff - специалист
sipher написа:
n.nikoloff написа:
От опит мога да кажа, че най-важния фактор в цялостното изделие, наречено "дограма" е човешкия фактор. И най-хубавата система и със най-хубавите машини могат да се направят чудеса от безумие. И обратно. От моята практика примери бол. Отне ми доста време, докато събера екип, който внимава в това, което прави. Търсете и вие такива и чак тогава питайте за системата - рехау, мехау или каквото там ви харесва.
а ти въобще знаеш ли какво говориш или просто си дрънкаш. много приказки, а нищо резултат

всъщност, не се ли изявяваше и в един правен форум по тема всичкология :? :? :?, та май те изгониха от там
По-кротко! Знам много точно какво говоря! В правни форуми не влизам, а камо ли да пиша. Нямам представа за какъв правен форум става въпрос - аз ако разбирах от юридически казуси нямаше да плащам на трима адвокати.
И какво те подпали та реагираш така остро? Да не би да съм те гонил от някой обект за некадърност или какво.
future - специалист
Май n.nikoloff искаше да каже ,че не е важна само система и марката ,а и самия монтаж.Ама някой неразбра.Аз имам една приказка за този случей: Няма калпава дограма има калпав монтаж.Видял съм доста скъпи дограми съсипани поради лош монтаж.Па дори и в къщи ,при монтаж на ПВЦ дограма ,като сложих мастара , по средата успях да си пъхна два пръста.И монтажиста с най-голямо нахалство каза че нямало проблем ,защото дограмата се заключвала с 4степенно.Това направо е безумие.Почти с бой се оправиха нещата.
n.nikoloff - специалист
Точно това ми беше мисълта.(то май всички разбраха, само заяждача не, ама нейсе...) . Виждал съм калпаво нарязани и събрани прозорци напр. от системата VEKA. Ха някой ся да каже че им е калпав профила! Не, не е. Обаче резултата беше потресаващ!!! С ритници уволних двамата хубавци тогава (това беше преди години). Миналото лято майка ми решила да си сменя дограмата на целия апартамент. В провинцията. Дълбоката. Намерила си фирма. Те й казали - ние работим само с ProfiLink. Аз викам - не , калпав е профила и т.н. цяла тирада по телефона. Оттам културно ме изчакаха да свърша и казаха: Господине, нека направим дограмата на майка Ви, Вие елате да приемете работата и ако не Ви харесва ние я демонтираме и плащаме на избран от Вас прозиводител да дойде и да я монтира. ... Какво да ви кажа. Отидох с много резерви и какво видях - дограмата седи като излята!!! Как един проблем не видях (а аз знам как и къде да търся проблеми по ПВЦ дограма!). Платих им отгоре. Ей така - за мой кеф!
И те така....
ralev - специалист
n.nikoloff написа:
От опит мога да кажа, че най-важния фактор в цялостното изделие, наречено "дограма" е човешкия фактор. И най-хубавата система и със най-хубавите машини могат да се направят чудеса от безумие....
Много фирми вече инвестираха милиони в машини и производствени линии. Тогава вече човешкият фактор е сведен до минимум. Нужен е само един ниско квалифициран да захранва линията с профили и стъкла от там на татък: разкрои - лепене и т.н. си върви с баркодове и грешките са сведени до минимум, при производството. Друг е въпроса с монтажа там вече човешкият фактор е от 1-но значение.
ArturDent - Почти Безобиден
torbalan написа:
A за дървена не си ли се замислял?
Да бе що мислите само еднопосочно - ПВЦ?
Без да съм специалист в областа знам, че броя на камерите 3,5,...12, не е от толкова голямо значение, колкото стъклопакета. Все пак той е около 90% от дограмата.
Можете да го определите и имперично - допрете си ръката до стъклото и до дограмата и вижте кое е по-студено.
sipher - помощник
извинявай Николов. Имаше едно адвокатче, колега, всезнаещ за вселената със същия ник, ама това е др. тема.

Междувпорочем защо имаш трима адвокати при положение, че твърдиш, че имаш отличен екип :o :o :o
n.nikoloff - специалист
sipher написа:
извинявай Николов. Имаше едно адвокатче, колега, всезнаещ за вселената със същия ник, ама това е др. тема.

Междувпорочем защо имаш трима адвокати при положение, че твърдиш, че имаш отличен екип :o :o :o
Ако и ти си адвокат, значи знаеш, че добрите адвокати са специализирани в своята си област - та затова. Освен това сме си приятели от повече от 30 години (от общо 42 :shock: ). Освен това както повечето хора тука знаят това не ми е истинското име, псевдоним за пред интернет.

Сори за офтопика!!!
Стефан - майстор
n.nikoloff написа:
...Освен това както повечето хора тука знаят това не ми е истинското име, псевдоним за пред интернет.

Сори за офтопика!!!
Извинявай, не издържах. Достойните хора не крият истинските си имена. Освен ако се страхуват от нещо. Но и това не е нормално - тогава по-добре да не се появяват в публичното пространство. Интересно ми е каква е причината за това.
n.nikoloff - специалист
Нужно ли е да я пиша???? Във всеки форум има няколко човека с по няколко ника, които си избиват комплексите върху пишещите скрити зад анонимността. Появяват се за по няколко поста и сетне пак с нов ник. Ако си споря и общувам невиртуално едва ли щяха да посмеят да се заяждат. Обръщам внимание на термина "заяждат" а не "спорят"! След което си избиват комплексите по други форуми с писания, че ме познават и че ... абе все нехубави неща, а не са ми виждали очите. Преживял съм го преди години. Нямам намерения да хабя енергия да преодолявам тази мръсотия. Предпочитам да я хвърля в работата или за неща, които ще са ми полезни. А тези на които им трябвам адекватно във форума или извън него отдавна сме се запознали на живо и си помагаме.
Така че тия лозунги "Достойни хора" , "истински имена" и прочие са за една друга действителност, а не сегашната.

Тема "Дограма???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: