Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте на всички който се интересуват от строителството с тези панели. Искама да кажа направо ,че ние си построихме къща от ITB панели и много сме доволни . Да ви кажа честно без да се замисляме взехме това решение и не съжаляваме. Стените ги вдигнахме за 10 дни, за един ден наляхме бетона и хоп - готово. Много сме доволни от фирмата която ги произвежда. НО...................
Майката му е добър архитект. Единствената ни грешка беше ,тъпия незнаещ за тази технология архитект ли е.....конструктор ли е ..........незнам какъв беше ...... Заради него толкова фира се хвърли, толкова разходи за нищо. Извинението беше ,че не беше запознат с тази технология и невярвал как ще стане ,та така ни разчерта къщата ,че лошо ми стана / не беше се съобразил с размерите на панелите и оттам се наложи рязане на ъглите и т.н./, така ,че моя съвет е добър архитект. Ще се опитам да кача снимки да видите дза какво става на въпрос.... Чао до скоро !
Имам още снимки, предстои ни вътрешна и външна мазилка, но заради скапан архиткт не останаха пари .................... :lol:

Прикачен файл

Photo-0081.jpg
Photo-0081.jpg (77.76 KиБ) Видяна 9125 пъти

Прикачен файл

Photo-0069.jpg
Photo-0069.jpg (81.52 KиБ) Видяна 9125 пъти

Прикачен файл

PIC_0107.JPG
PIC_0107.JPG (83.84 KиБ) Видяна 9125 пъти

Прикачен файл

Redene paneli (27).JPG
Redene paneli (27).JPG (91.02 KиБ) Видяна 9125 пъти

Прикачен файл

Photo-0048.jpg
Photo-0048.jpg (97.71 KиБ) Видяна 9125 пъти
dundurma - специалист
колко излиза грубия строеж
Desperado - помощник
давай други снимки :)

и после да кажеш как се "държи" постройката - шумо, толоизолация, дишане, влага... разходи, квадратура :-D

освен това, казваш, че си доволен ог фирмата която е производител на панелите, от което правя заключение, че строежа е НЕфирмен, т.е. лични усилия!? И как за един ден сте налели бетона в тухличките? Аз от тази технология съм останал с впечатление, че се дигат стените на 30-тина см, пълнят, се, пак се реди, пълни се ... ако са наредени от долу до горе, наливането няма ли да избие?
mitaka_vk - специалист
Аз като гледам един ред си е 50 см
Justy - майстор
Ако това ти е всичката фира - не е много за тази квадратура. Защо не вдигахте едновременно и вътрешните стени? Ето от моя обект http://symac.dir.bg/_wm/gallery/?df=17& ... f0040118b8
future - специалист
Така и не можах да разбера цената на тези блокчета.И като се има предвид че вътрешния размер е 16см.,бая бетон ще трябва.И с тоя оставаш кофраж като дигнеш 2,50 ,кога ще изсъхне и узрее тоя бетон?
Стефан - майстор
Всеки има право да си рекламира каквото си иска. Ако е по правилата на форума. Но, понякога става дразнещо, когато някой се опитва да се налага. И да доказва колко е по-добър даден начин на строителство. Даже се използват снимки от други сайтове. Често, не български. Естествено, и разбираемо, че това става срещу определена комисионна. Но тук, в тоя сайт, такива номера не минават. Голяма част от хората тук имат нужните познания. Затова, добре мислете, преди да се доверите на рекламните материали.
future - специалист
Е и аз затова питам за цената на блокчетата ,щото системата на пръв поглед ми се вижда доста солена.
Justy - майстор
future написа:
Така и не можах да разбера цената на тези блокчета.И като се има предвид че вътрешния размер е 16см.,бая бетон ще трябва.И с тоя оставаш кофраж като дигнеш 2,50 ,кога ще изсъхне и узрее тоя бетон?
Има още две теми с реални обекти по тази технология. И Ани69 даде цените на единия производител, аз дадох цените на другия - просто потърсете. Не крием и линковете на производителите.
future - специалист
Ами с тая цена и с тоя бетон,лично на мен не ми вдъхва доверие.Но това си е мое мнение.Обаче ,се замислих за нещо друго.Това като идея си е изяло г*** за басейн :idea: .Само ще направя някои леки сметки,за да видя дали е икономически изгодно.Ама скъпички са тея блокчета. :lol:

Тема "Къща от панели ITB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: