Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Mitaran - помощник
Здравейте, като започвах ремонта и вадих паркета, под него имаше черно дюшеме и сгурия и това беше общо 17см. Сега като пускам нивата и излизат към 20см от съществуващата плоча. Това е плочата на първи етаж, и се чудя с какво да вдигна нивото толкова много, мислех сух под или замазка с повечко перлит...дайте акъл
svetliopi44 - Чирак...
Виж това ,ще свърши работа ... http://www.maxim.bg/ ...

търси ... EPS ИЗОЛАЦИОННИ ЛЕКИ БЕТОНИ
Последна промяна от svetliopi44 на чет мар 04, 2010 11:18 am, променено общо 1 път.
Чаро - Акълия
Фибран 10-тина см( или алвтернативва), водно подово отопление и замазка. :-D
Mitaran - помощник
баш от максим имаме отстъпка, те ми предложиха излолация на пода 5см и отгоре точно този лек бетон с ганулите от ЕПС.
Аз съм скамина на водна риза и има радиатори, мислех за такова подово с тръби ама ми се струва малко рисковано... де да знам
Илиян Илиев™ - майстор
Виждал съм по Италия едни кафеникави леки топчета, които ги използват за пълнеж при дебели замазки.

Не знам как се казва и каква му е цената, но ако искаш мога да проверя до 2-3 дни.
jekasus - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Виждал съм по Италия едни кафеникави леки топчета, които ги използват за пълнеж при дебели замазки.

Не знам как се казва и каква му е цената, но ако искаш мога да проверя до 2-3 дни.
Керамзит
schuldiner - майстор
Керамзит... само от вносител. От години не се произвежда у нас (странно защо). Иначе е перфектен за такава дебелина.
Преди месец ми трябваше, за да изправям 12 см крив под и единственото, което намерих в цяла Варна, беше оферта от едни мургави пред Топливо да ми гепят от някой подпокривно на панелка за по 20 кинта на 80 л чувал - отвсякъде куца оферта!
В крайна сметка си реших проблема, като си забърках сам така наречената олекотена замазка от стиропорени топчета. Не е трудно, ако знаеш точните пропорции, а полагането е направо фасулско. Върху олекотената една защитна замазка 2-3 см без армировка и става идеално. Да не се обиждат фирмите, които предлагат олекотена, но цената, която постигнах беше с 30 % под тяхната, а дори не съм търсил добра цена на стиропорените топчета (взех ги от едни, дето пълнят мебели с тях за 12 лв./кг, но разбрах, че можело да се намерят и за 6-7 лв.; само за ориентир - на кубик са 15-20 кг).
Mitaran - помощник
керамзит имаше един авер, който купуваше за оранжериите ще го питам него, а стиропорените топчета максим дават много добра цена, благодаря джентълмени, събота и неделя ще снимам помещението да добиете представа, а като го излея пак ще сложа снимка да се похваля ;-)
kuuuuuul - майстор
Сега е момента за подово изобщо не се замисляй :!:
sian - специалист
svetliopi44 написа:
Виж това ,ще свърши работа ... http://www.maxim.bg/ ...

търси ... EPS ИЗОЛАЦИОННИ ЛЕКИ БЕТОНИ
---Това може ли да замени хоросанова мазилка?

Тема "идеи за дебела замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: