• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
rashana - напреднал
А какво ще кажете за японската или други видове цветни морави които се предлагат. С уточнението , че не съм ги виждал на живо. Само дето не знам колко израстват на височина, да не стане непроходима поляна :)
pirat78 - напреднал
Това е най-добрият вариант.Японската поляна расте от 10 до 30см,а Мавританската до 10см.И двата вида могат да се изкосят 1 път на есен,след като прецъфтят.Мен ме устройва мавританската,само дето немога да намеря във Варна.
fbr - майстор
Naskata написа:
. Та в тоя ред на мисли-ти как успя да го махнеш?
Както е писал Стефан, Раудъп-а го премахва тотално.
Biso - специалист
Леко оффтопик. Въпросния раундъп не беше ли генномодифициран продукт? :?
Не бих си го насипал в двора, особено ако има и други растения......
Naskata - специалист
fbr написа:
Naskata написа:
Е въпросът ми беше, когато в тревната смеска тук-там се появи троскот, а не тотално (тогава е ясно-даже същата работа би свършила и дълбока оран-без химикали).
cefy - специалист
Naskata написа:
fbr написа:
Naskata написа:
Е въпросът ми беше, когато в тревната смеска тук-там се появи троскот, а не тотално (тогава е ясно-даже същата работа би свършила и дълбока оран-без химикали).
Усилено ръчно плевене и нищо друго!Няма спасение - заради троскота три пъти си правих тревата!И като го изпуснеш - раундъп и наново!
Naskata - специалист
Нищо не става с ръчно плевене-те корените като въжета и надълбоко. Един агроном ми каза-мажеш листенцата на троскота с раундъп -и това пробвах. Никакъв ефект. Сега съм на път да изора, фрезовам и ново сеене.
Един специалист, пък ми каза да меря PH-то на почвата, щото троскота виреел само в кисела и после с гасена вар.
Неволи разни...
Градинар - специалист
За троскота... тежък валяк :-)
Редовно валиране с тежък валяк!... въпреки че е здраво куче.. газенето не му понася.

Иначе при плевенето на ръка.. само се късат коренчетата и по този начин от едно коренче правите три нови растения... :-)

Затова е добре да се отървете тотално от него, преди да правите тревен килим.

успех!
  • 1
  • 2

Тема "трева" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: