Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Имам сонда, от която ползвам вода, чрез потопяема помпа с дебит 100л/мин. Как да си направя хидрофорна система, тъй като за битови нужди, дебита е много голям, а същевременно ми е необходим за поливане. Ако може схема, с конкретни параметри на елементите.
Тани - модератор
Продават се отделно само ходрофорни съдове с мембрана. И съответно автоматика. Ако искаш първо провери цените - може да не си заслужава да си правиш!
lyki - специалист
Конкретизирай си въпроса , какво точно искаш,да използваш съществуващата потопяема помпа и към нея да прикачиш развивката със съответната апаратура за хидрофора ,или да си правиш друга независима от старата хидрофорна инсталация.
Аз те съветвам да не се занимаваш с това ,остависи потопяемата за поливане а си купи от Метро един нов хидрофор.Ще ти излезе по на сметка от това да купуваш отделните възли.Решението в крайна сметка си е твое ти си знаеш.
Тани - модератор
Зависи от диаметъра и дълбочината и нивото на водата на сондата . Може да няма място или да не може хидрофора да засмуче от такава дълбочина! И за по-евтино не мога да се съглася!
crez - майстор
mito написа:
Имам сонда, от която ползвам вода, чрез потопяема помпа с дебит 100л/мин. Как да си направя хидрофорна система, тъй като за битови нужди, дебита е много голям, а същевременно ми е необходим за поливане. Ако може схема, с конкретни параметри на елементите.
Аз имам същият проблем, помпата е потопяема многостъпална с голям дебит и смятам с един хидрофорен съд и малко автоматика да бия шута на ВиК-ато. Моята схема е следната:към основния водопровод свързвам хидрофорен съд с маностат към помпата през един обратен вентил и един електровентил,правя разклонение за поливане с още един електровентил. Системата би трябвало да работи така: При ниско налягане в хидрофорения съд маностата дава сигнал към електро вентилите,като отваря този към входа на хидрофорения съд и затваря този към изхода за поливане. При напълване на хидрофорения съд маностата спира помпата и затвяря вентила към входа му и отваря този към изхода за поливане,в ел.часта си автоматичното включване е дублирано с ръчно и забрана за едновременно включване. Целта на пръв поглед сложната система е да може да се използва и за поливане без участието на хидрафора.
Обратния вентил служи да затваря входа на хидрофора от обртно изпразвне обратно в кладенеца т.к помпата няма обратен клапан. Той дублира в известна степен електровентила,но за всеки случай все пак след него вече системата е под налягане подържано във водопроводната система от настройката на маностата. Това все още е проект и може да бъде обсъден.
[/url]
Последна промяна от crez на вт апр 10, 2007 4:46 pm, променено общо 1 път.

Тема "Как да си направя хидрофорна система?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: