• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
iveliks - специалист
Здравейте накратко какъв е проблема .Паркета е на основа от греди през 50см.и 18мм ПДЧ плоскости и отгоре подложка от тази която се слага под ламината .Наредиха паркета не е лепен и като се стъпва по него скърца ,та питането ми е ако се залепи паркета в нута и перото не към плоскостите дали няма да се избегне това скърцане защото то е от търкането на перото и нута та незнам нправо глава ме боли дайте съвет ако имате поглед на нещата .Благодаря.
EDI - майстор
Тънка ти е основата и поддава, затова скърца.
iveliks - специалист
колега това как го реши след като има скара от гредички 10х10 през 50см.и плоскост от 18мм ПДЧ кажи според тебе какво трябваше да е.
velsi - Почетен майстор
Според мене не е било необходимо да слагате тази подложка. Доколкото разбирам става дума за естествен паркет. За какво му е на него тази подложка? Сега тя поддава и паркетините се движат една спрямо друга и скърцат.
EDI - майстор
Да не е ПДЧ.Другия вариант е да не ти е добре нареден паркета и да се движат паркетините, ако основата ти не поддава.По-добре го пренареди, но не го лепи.Имаше тема за и против лепенето, може да я прегледаш.А, Велси ме изпреварил........ :lol:
nasco2 - специалист
Много са вариантите при вас, но най вероятно паркета не е нареден в правилната посока спрямо гредите, обадете се на някоя фирма да направи оглед, от дистанция този проблем не може да се разреши. Ако го залепите нут в перо проблема ще е решен времнно.
да попитам и аз за скърцащ паркет ... но е реден много отдавна ... въпроса ми е дали трябва да се пренареди наново или има друго решение ... и да някой знае ли ориентировъчни цени на тези услуги :? благодаря предварително :-D
nasco2 - специалист
kriooirk написа:
да попитам и аз за скърцащ паркет ... но е реден много отдавна ... въпроса ми е дали трябва да се пренареди наново или има друго решение ... и да някой знае ли ориентировъчни цени на тези услуги :? благодаря предварително :-D

Трябва да се пренареди и залепи. Ориентировъчни цени междо 25 и 40 лв за м2 в зависимост каво лепило се изплзва какъв лак колко ръце ще се нанасят и с какви машини ще се работи.
благодаря за информацията
ама като гледам цените ще си поскърца още доста годинки :)
  • 1
  • 2

Тема "Скърцащ паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: