Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
kpacи - специалист
bycec написа:
Благодаря за снимките Краси. Явно при вас почвата е глинеста , но при мене още на първите 50см се натъкнах на камък и за това мисля да ползвам диамантена корона за бетон.
Аз и такава имам само че на ф60мм

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (22.98 KиБ) Видяна 3786 пъти
bycec - специалист
Точно това мисля да направя на 65 мм. Как се справя с камъните и на ръка ли я въртеше или механизирано ?
vanko68 - специалист
На ръка ??? Става....До следващото хилядолетие може и да си напрвил сондажа си...
kpacи - специалист
Това е боркорона за пробиване на бетон с видии. Изрязах опашката и предната част заварих на тръбата както се вижда на снимката. И противно на мнението на ванко на ръка си направих целия сондаж. Е отне повечко време ама ....
vanko68 - специалист
искам да видя това,как ще пробиеш камък на ръка с Ф 150 ММ !!!
bycec - специалист
Боркороната по-добре ли работи като е прорязана между пластините ?
kpacи - специалист
bycec написа:
Боркороната по-добре ли работи като е прорязана между пластините ?
Според мен да.
kpacи - специалист
Дайте идея за буферен съд 300-500 литра. Дали може да стане нещо от пластмаса или полиетилен или непременно трябва да е метален.
filmatoplo - майстор
Според мен ПВЦ съд буфер не може да стане под налягане за директен топлообмен или съхранение на топлина .Може да стане само като индиректен съд в него да се внедрят 2 серпентини едната да предава на другата .Или буфера да е между 2 пластинчати топлообменника .
kpacи - специалист
filmatoplo написа:
Според мен ПВЦ съд буфер не може да стане под налягане за директен топлообмен или съхранение на топлина .Може да стане само като индиректен съд в него да се внедрят 2 серпентини едната да предава на другата .Или буфера да е между 2 пластинчати топлообменника .
Първоначалната ми идея претърпя развитие. Сега идеята ми е ТО и ВОИ да влизат направо в буферния съд, а в него да се сложи серпентина през която да минава сондажната вода. Буфера прябва да се намира на ниво на термопомпата. Проблема може би излиза от това, че телата на ВОИ са разположени по нависоко - половината от тях са на един етаж нагоре, а другата половина са през един етаж още по-нагоре.
Ще се получи ли голямо налягане в буферния съд при това положение.
Ето и снимки на съдовете които биха могли да станат според мен.

Прикачен файл

хидрофори.jpg
хидрофори.jpg (66.03 KиБ) Видяна 3494 пъти

Прикачен файл

полиетилен.JPG
полиетилен.JPG (54.83 KиБ) Видяна 3494 пъти

Прикачен файл

пластмаса.jpg
пластмаса.jpg (29.89 KиБ) Видяна 3494 пъти

Тема "Въпрос за термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: