Всички въпроси за вилата.
pointx - напреднал
Здравейте. Имам следния казус. Мазето на вилата ми е с каменни стени измазани обилно с кал. Много ми се е дощяло да махна калта, да сложа една замаска, отгоре да се опитам да направя примитивна хидроизолация. Не искам да замазвам камъните обаче. Да се получи нещо подобно: http://dox.bg/files/dw?a=add4d94b33
Има ли опасност за зида при махането на калта.. как се прави това най-безпроблемно.
Поздрави
Иван
Стефан - майстор
Ефективно хидроизолация се прави ВИНАГИ от външната страна.
pointx - напреднал
Знам колега. Нямам пари и нерви да го правя.... Двора не позволява машинно копаене - трябва на ръка. Поради спецификата е нужен и много дълбок изкоп за дренажа - просто няма да е сега. След голямото топене имам една локва 5 мм вода насредата на мазето. Не мисля, че е голям теч. Ако не стане със вътрешната хидроизолация сигрно ще направя кладенец с помпа в помещението...
ArturDent - Почти Безобиден
Аха, хидроизолация - отвън. Ако самия зид не е правен спояван с кал, не би трябвало да имаш никъкъв проблем. Че и с кал да е ако не, дълбаеш между камъните - пак няма проблем.
Стефан - майстор
Ти си решаваш как да постъпиш. Аз знам, че всяка една влага, колкото и малка да е тя, в мазето оказва влияние за микроклимата.
pointx - напреднал
Ами ще опитам по този начин - както казвам нямам особен избор. Иначе ще ми трябва изкоп 1.5 м / 11 м /0.5 м. Просто няма как да се случи засега. Ще оправя плочниците, улуците, пукнатините тук там и се надявам, че вътрешната хидроизолация ще удържи фронта :)
schuldiner - майстор
pointx написа:
Ами ще опитам по този начин - както казвам нямам особен избор. Иначе ще ми трябва изкоп 1.5 м / 11 м /0.5 м. Просто няма как да се случи засега. Ще оправя плочниците, улуците, пукнатините тук там и се надявам, че вътрешната хидроизолация ще удържи фронта :)
Ама що се плашиш!? Това са стотина кинта за изкопа (виж в Гуглето "ръчен изкоп" или направо пазари двама общака) и несравнимо по-сигурно решение за изолацията, че и дренаж може да си направиш!
А плочниците, улуците и т.н. пак си ги оправи...
Ако направиш само вътрешна хидроизолация, проблемът може да се реши в мазето, но скоро да се пренесе на горния етаж. Отделно колко е хубаво да са ти мокри основите от гл. точка здравина на конструкцията...

Тема "Преработка на каменен зид" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: