• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
blue_g - специалист
Здравейте :) ,

някой от вас строил ли си е барака за инструменти на вилата си?

След месец, като се позатопли, имам намерение да вдигна барачка и събирам мнения и препоръки. Барачката трябва да е надеждна, сигурна и...незаконна :) , без проект де. Всъщност, не знам с какъв статут трябва да е подобен вид строителство....
Постройката смятам да е около 5-6 квадрата. :)
Това което ме вълнува основно са въпроси относно необходимостта от изграждането на фундамент, необходимия материал, етапа на строителството и необходимо ли е строителството да се съгласува със съседите и в следствие узаконяване на обекта.

Благодаря предварително за мненията и препоръките :)

Прикачен файл

baraka.jpg
baraka.jpg (161.1 KиБ) Видяна 10219 пъти
Стефан - майстор
blue_g написа:
... Барачката трябва да е надеждна, сигурна и...незаконна :) ...
За да не привлече вниманието на мангустите, направи я невзрачна отвън.
skrijo - специалист
За да не привлече вниманието на мангустите, направи я невзрачна отвън.[/quote]
:!: :lol:
blue_g - специалист
Колко невзрачна... :shock:

Да я направя с ламарина ли :?
niki_sap - специалист
За да не привлече вниманието на мангустите, направи я невзрачна отвън>

Живей в кенеф, за да не те притесняват лайната.
gandonov - специалист
Виж тези инструкции (на английски) - http://212.50.14.233/Nikon/Books/D.I.Y. ... ctions.pdf
Бараката е направина от носещи дървени греди, OSB плоскости и е без фундамент.
Отдолу са подложени няколко бордюра.
rum_sz - специалист
По закон на 3 метра от комшийте.Ако постройката е масивна ,желязо основи ,трегери .План на къщата.Ако е временна постройка каквото искаш прави но 3 МЕТРА И ВОДАТА ОТ ПОСТРОЙКАТА ДА НЕ ВЛИЗА В КОМШИЙТЕ става въпрос за водата от покрива. За плодни дръвчета разтоянието е 2,5 метра.И понеже горях в тази работа.СПАЗВАЙ ТЕЗИ РАЗТОЯНИЯ.И После да покажеш бараката на снимка :-D
blue_g - специалист
благодаря за отговорите :) ,
вече започнах с чертежите и надявам се като се позатопли да почна да действам :) . Обезателно ще кача инфо :)

...в тази връзка...някой правил ли е външна тоалетна... :wink: , че и това ме чака...
rum_sz - специалист
Първо си направи септичната яма.Аз я направих от две големи гуми на фадрома.Изкопах дупка колкото е диаметъра на гумите..като оставих по голямо разтояние за да могат да влезнат гумите легнали.като дълбочина стана около 2 метра.После чакъл на дъното.Няколко здрави момочета да пуснем гумите :) голям зор беше :) .Между двете гуми поставих стари бетонни колове.После кофраж .бетон .Правиш бетонен капак отгоре за чистене и ако тоалетната е далеч от ямата си прекарваш тръбите за мръсна вода.

Може да ползваш и по малки гуми .Това зависи колко вода ще влиза вътре Не е лошо когато заливаш бетона да вкараш една тръба от пвц около 2 метра с сечение 50мм.Долният краи да остене между плочата и мръсната вода, това се прави с цел миризмите от ямата да излизат навън.Хубаво е да имаш и преливник на ямата .Като копаеш дупката ако стигнеш до глина :? продъжавай да копаеш надолу ,защото глината задържа водата.Дано съм ти помогнал
blue_g - специалист
благодаря ти :) ,
много полезно инфо...може би на следващ етап ще действам и в тази посока. Към настоящия етап разполагам само с ограден регулиран парцел :) ...и постоянно живеещи съседи :)
И първо мислех бараката да вдигна, защото се понасъбраха инструменти и вече не мога да ги товаря всичките в колата всеки път...Междувременно да вдигна някаква външна тоалетна...докато мине процудерата по прокарването на ток и вода...надявам се до лятото да съм ги оправил и тях :). Пък после ще го направя както трябва с ямата... :). За всички тези дейности, необходимо ли е да се питат съседите, ако се спазва задължителото отстояние от 3м и с местната община трябва ли да съгласувам намеренията си или поне да ги информирам

Ето едно линкче, на което попаднах вчера за лесен проект на външна малка тоалетна...Парцел парцел, ама прави са хората...първо тоалетна се вдига пък после останалото :)

http://www.gengo.ru/tualet/tualetnadache.html
  • 1
  • 2

Тема "Барака за инструменти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: