• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
и става още по голяма снадка прави се ако ще нанасяш друг цвят
zhivko83 - специалист
Ако намокриш инструмента с който драскаш мазилката с вода , после цвета на мазилката става на млечно бели петна .
На нас като ни правиха мазилката ( не е силиконова ) , майсторите я нанасяха на карета . По крайщата оставяха ивица широка около 5 - 10 см и поне 2 - 3 см дебела . Драскат старото каре и след това разкарват дебелия слой мазилка в новото каре и почти не си личат снадките . Целта е в ивицата , където свършва карето , мазилката да не изсъхва .
paneli - помощник
Последният вариант споделен от колегата ми се вижда най-удачен....ако може и снимки на обекта да покаже да видим как се е получило ще е :-D
zhivko83 - специалист
Даааааааа , зимата не бях се вглеждал в мазилката , но явно от влагата снадките се виждат малко повече . Лятото като напече е по - добре . Мазилката не е силиконова .
П . П . надявам се да не съм те подвел , гледай снимки и от други майстори и прецени , също така мазилката я правиха при 30 гр температура .
Поздрави !

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (101.38 KиБ) Видяна 8858 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (83.8 KиБ) Видяна 8858 пъти
paneli - помощник
Мдаа...Снадките си личат но приятно е станала.Виждал съм много зле изглеждаши обекти,и като се има в предвид че споменаваш че мазилката не е силиконова,най вероятно е минерална(тоест -суха смес)сравнително добре е станало :)
paneli - помощник
сега като се загледам...интересно ми е как са поплагали изолацията майсторите където са кабелите с високо напрежение....жертви нямаше ли :?:
zhivko83 - специалист
Кабелите са рекордоман , двамата с бащата правихме изолацията и скелето . Всичко стана равно , не като при някои " майстори " , на които има снимки във форума :lol: . Мазилката на 3 от стените е от майстори , в предвид цвета и мазилката , мисля че е задоволително като качество . :)
future - специалист
zhivko83, още преди да споделиш ,че ти си полагал изолацията.Си помислих ,тука са работели две бригади.Викам си ,не може изолацията да е положена добре ,а пък мазилката зле.Поне това от снимките си личи.И после се чудим що всеки иска и пита да си направи нещата сам.Като се намират и ще се намират ,меко казано калпазани.Като си търсите изпълнител,изисквайте нагледно неговата работа.Снимките са с лошо качесво и сигурно на живо не е чак толкова зле.Лека конструктивна критика ,не си сложил водооткапващ профил и алуминиеви подпрозоречни первази.Второто се опитай да сложиш,иначе мръсотията ще ти иде по мазилката.
paneli, нали виждаш ,мнения и техники най-различни(само това с 5мм не го разбрах).Но важен е крайния резултат.Гледането и питането е едно,но работата е друго.Теориата е едно ,а практиката друго.Като си решил сам да се оправяш ,действай и ако се получи ще бъдеш като zhivko83.Ще получиш личното си удолетворение и одобрението на другите.Лично мое мнение ,че сам ще ти е трудно.Но може и да не съм прав.
zhivko83 - специалист
Колега , когато слагахме изолацията преди 4 години , никой дори не ни предложи в магазините водооткап , затова и нямаме . А относно прозорците , те са на стълбището и почти няма място за ламарина , затова е така . За мазилката не се оплаквам , като изпълнение е на средно ниво , а майсторите правиха едно червено със силиконова мазилка и покрая имитация на бял камък , та на него обект никакви забележки не видяхме :) . Изолацията , сами я правихме и нямаше нито неравности , нито вдлъбнатини , нито някакви сериозни забележки , така че смятам че добре сме се справили :-D .
Поздрави !
  • 1
  • 2

Тема "Проблема с нанасянето на драскани (влачени) мазилки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: