• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Тани - модератор
schuldiner написа:
На твое място аз бих пренаредил зида - очевидно и този, който го е правил не е бил най-големият майстор, така че няма от какво да се притесняваш.
На мен лично ми харесва как е наредено! Съмнявам се автора на темата да се справи по-добре. Лично аз бих направил фугирането само с цимент/теракол/ и пясък и не бих сложил вар .
ayouny - помощник
Благодаря на всички, които ми отговориха и ми дадоха идеи. Това е ограда правена преди 60г. от дядо ми и искам да си остане автентична. Аз обещавам като се пооправи времето да снимам какви сме ги свършили :wink:Още веднъж Благодяря!
Тани - модератор
Какво реши последно? От кой съвет ще се възползваш?
ayouny - помощник
Ами още не съм решила, като се има предвид, 4е пове4ето неща си отремонтирам сама ще пробвам първо с подпъхване на камъни, поне от това има в изобилие и идеята с мрежа ми харесва много. Ако нищо не става ще се маже...
ebahti - майстор
не искам да се повтарям но ти обЕсних къв е единственния начин-мажеш и зачистваш каманяка,от тук нататък прайш квото си искаш :cool:
rockwall - майстор
нека и аз се намеся "компетентно" с нагледно обяснение, понеже разбрах, че говорим със сръчна дама

това отдолу е пистолет за силикон НА САЛАМИ

ако търсиш само пистолет засиликон ще ти дадат друго.

Взимаш лепило за външен монтаж - cerezit , тераколи и други подобни и го правиш с гъстота на паста за зъби - т.е. най-гъстото възможно, което да може да тече и да се напълни пистолета

взимаш 2-3 бели шапчици(фунийката на шприца) и ги режеш различно, за да имаш различна дебелина на лентата паста

пъхаш във фугите и пълниш - на следващия ден като позасъхне (ако е излязло някъде) го изстъргваш със дървена летвичка

Прикачен файл

ograga.jpg
ograga.jpg (79.92 KиБ) Видяна 4923 пъти

Прикачен файл

пистолет за силикон.jpg
пистолет за силикон.jpg (25.35 KиБ) Видяна 4923 пъти
pavkatay - майстор
съгласен съм с колегата от горния пост. преди 6-7 години ми се наложи да фугирам с теракол два зидани барплота от тухли. на първия се мъчих с една шпакличка-то се цапа, върви бавно.... :cry: . за втория по идея на брат ми (той е по идеите :-D ) отръпнах със зъби ъгъла на една торба от гасена вар( дебел полиетилен), напълних я с теракол и като сладкар върху торта .... -стана лесно, бързо и чисто. после залаждаш с пръст( задължително в ръкавица, че строителните материали изяждат кожата до кръв). ето това е женска работа- работа със сладкарски шприц -за спокойни и старателни хора :)

Прикачен файл

DSC00791.jpg
DSC00791.jpg (77.31 KиБ) Видяна 4919 пъти

Прикачен файл

P3210282.jpg
P3210282.jpg (94.22 KиБ) Видяна 4919 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Ограда-зид" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: