или тази
Прикачен файл
Казанлък.jpg (72.16 KиБ) Видяна 16232 пъти
Прикачен файл
Казанлък_1.jpg (77.44 KиБ) Видяна 16232 пъти
Прикачен файл
Прикачен файл
torbalan написа:металните керамиди са нещо хубаво... лично аз в една къща най-много ме е страх от покрив с обикновени керамидиМоето мнение, е че малко грозно с панелите. На околовръстното на Пловдив има една такава къща, абе не е същотото. Това мисля аз, независимо че монтираме и сандвич-панели.
обаче на мен повече ми допадат сандвич панелите... за съжаление за сега в България се предлагат само покриви като за промишлено хале ;)
иначе по каталозите на фирмите ги има и във вариант, дето изглеждат като керамиден покрив
tetomaster написа:Ами да започнем по същество. Едно от предимствата на металните керемиди, че са леки, а именно 4,5 кг/м2. За сравнение керамичните керемиди тежат около 50-80 кг/м2. Битумните керемиди, колкото и странно да ви звучи тежат 8,5-17 кг/м2. Оттук следва че за направата на дървената конструкция може да се използва дървен материал с по-малка сечение, съответно натоварването на основите на сградата намалява драстично.Във финансов аспект това също се усеща осезаемо. Битума разпостранен поради факта че за основа се ползва кофражните платна останали при изработката на стоманобетонната конструкция. Затова ако се вгледате по-внимателно в покривите покрити с битумни керемиде ще видите за какво иде реч.
Та да си дойдем на думата. Да вземем например класиката в днешното строителство, бетонна покривна плоча. Първо се полага пароизолация. След това се монтира самата дървена конструкция. Между ребрата се полага топлоизолация. При металните керемиди има 2 варианта за монтаж. Единия е върху двойна скара монтирана върху ПЛЪТНА ДЪСЧЕНА ОБШИВКА. А втория върху двойна скара без ПЛЪТНА ДЪСЧЕНА ОБШИВКА. Това е единствения компромис който правим ние (визирам само и единственно фирма ТЕТО ЕООД).И при двата варианта се полага диффузионно фолио. Дали върху плътната дъсчена обшивка, дали върху ребрата то се полага задължително. Както за обикновенните керемиди така и за металните се кове скара. Като единственото изисквание е да се спазва растоянието между дъските.Вариантите за изкривяване са няколко. Да се обърка скарата, тогава при стъпването върху ламарината листа ще се деформира. Металните керемиди да се монтират от човек, който никога не ги монтирал. Етого примера http://picasaweb.google.pl/vadimvlad/VixxxC# Самите керемиди се закрепват с помоща на самонарезни винтове с EPDM-гума, която е самовулканизираща се. Винтовете са 2 вида 4,8*19мм те са връзка между листовете и 4,8*35мм те са връзка между металните керемиди и скарата.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: