• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12
Ел. инструментите. Консумативи.
jdraganchev - специалист
Ronin написа:

С кой модел на Karcher искаш да сравним Lavora...... :-D
:-) спор няма, според мен малките модели са подобни, както Кархер, Бош, така и Лавор са достатъчно добри. Разбира се, че не е сериозно да се сравнява различен клас, не ми беше точно такава и целта!
За средния клас, каквато е моята аз заложих на Лавор-а, защото повече ми допаднаха търговците им, и не съжалявам. Сипаха ми от повечето им видове безконтактен шампоан за да пробвам... и ме уважиха като клиент. Разясниха, обясниха... отговориха ми на всички въпроси.

Не искам да убеждавам, че е "по-добра" защото това са 2-те марки които се ползват по автомивките.

А проблема е, че като цяло информацията в интернет както за Лавор, така и за Керхер наистина е доста оскъдна.
volverine - специалист
Привет колеги, за да не пускам нова тема ще използвам тази за да ви запитам следното:
В практикер има промоция на Бош еко и искам да си закупя водоструйка Bosh aquatack 10, доколкото знам е добра, заслужава ли си покупката или да изкчакам някаква промоция на Керхер?
Ако имате други предложения за настоящия момент ще съм ви благодарен.
Ronin - специалист
Колега зависи за какво ще я ползваш....ако е за домашни нужди и двете ще ти вършат работа....кирхер обаще не правят ел инструменти и други....а само водоструйки....
Армагедон - специалист
Ще добавя , керхер са производители освен на водоструйки и на цяла гама от почистваща техника, както и на съответните препарати. Аз бих заложил на тях :idea: :idea:
volverine - специалист
Ronin написа:
Колега зависи за какво ще я ползваш....ако е за домашни нужди и двете ще ти вършат работа....кирхер обаще не правят ел инструменти и други....а само водоструйки....
Ще си я ползвам в къщи за миене на колите, накой друг килим и т.н. обще взето любителски.
Ориентирал съм се към тези модели:
http://www.karcherbg.com/bproducts4.php ... subgroup=0

http://www.karcherbg.com/bproducts4.php ... subgroup=0

http://www.proshop.bg/rw/items/aquatak1 ... -plus.html

http://www.proshop.bg/rw/items/boschaqu ... -plus.html

Посъветвайте ме моля и давайте отзиви.
Ronin - специалист
Колега вземи си нещо към 400 литра/час или повече.....аз имам три ....мисля че по нагоре съм ги описал.....преди три дни си купих джипка(по скоро си взех друга по сериозна) и одеве я мих след 250 км преход през стара планина.....под калниците има една педя кал и то замръзнала....минус 8 минус 10 градуса показваше термометъра......иска си дебит .....за тая работа.....за да ти е кеф да си свършиш работата....незнаеш какво ще ти дойде на главата...дядката иска да мие фасадата на къщата лятото с водоструйката,около 900 кв.метра ,аз мия двигатели,части,фуражомелка,порталната врата веднъж месечно....климатиците на къщата,апартамента ,вилата......да не говорим за килими,пътеки.....идея си нямаш как стават бели дървени орнаменти,греди и подобни по на 30-40 години...на циментовите подове стават с едни зелени плесени.....водоструйката ги прави нови,стълбища.....просто тепърва ще преоткриеш за колко неща се ползва.....няма значение кирхер,бош....вземай колкото се може повече дебит......аз минах по тоя път докъто стигна до истината......
volverine - специалист
Ronin написа:
Колега вземи си нещо към 400 литра/час или повече.....аз имам три ....мисля че по нагоре съм ги описал.....преди три дни си купих джипка(по скоро си взех друга по сериозна) и одеве я мих след 250 км преход през стара планина.....под калниците има една педя кал и то замръзнала....минус 8 минус 10 градуса показваше термометъра......иска си дебит .....за тая работа.....за да ти е кеф да си свършиш работата....незнаеш какво ще ти дойде на главата...дядката иска да мие фасадата на къщата лятото с водоструйката,около 900 кв.метра ,аз мия двигатели,части,фуражомелка,порталната врата веднъж месечно....климатиците на къщата,апартамента ,вилата......да не говорим за килими,пътеки.....идея си нямаш как стават бели дървени орнаменти,греди и подобни по на 30-40 години...на циментовите подове стават с едни зелени плесени.....водоструйката ги прави нови,стълбища.....просто тепърва ще преоткриеш за колко неща се ползва.....няма значение кирхер,бош....вземай колкото се може повече дебит......аз минах по тоя път докъто стигна до истината......
Разбирам колега, но за такъв дебит се искат инвестиции пък аз нямам финансовата възможност за такава машина, затова се допитвам за тези любителските модели.
Все пак благодаря за съвета
vasilevn - специалист
Аз използвам керхер 2.38 и според мен е идеална за непрофесионална употреба. За сега поне нямам никакви забележки използвал съм я почти година. Идеална е за миене на кола, мотор или за пране на мокети пътеки и килими. Налягането изобщо не е малко. Е не може да се сравнява с професионалните но и цената и не е като тяхната.
volverine - специалист
vasilevn написа:
Аз използвам керхер 2.38 и според мен е идеална за непрофесионална употреба. За сега поне нямам никакви забележки използвал съм я почти година. Идеална е за миене на кола, мотор или за пране на мокети пътеки и килими. Налягането изобщо не е малко. Е не може да се сравнява с професионалните но и цената и не е като тяхната.
Благодаря за отговора колега, вече реших Керхер ще е, ще си купя такава пък квото ще да става. Дано да излезе читава и като я пробвам ще споделя тука за остналите колеги които искат да си купят такива машини да знаят и те.

П.П. Благодаря на всички отзовали се.
volverine - специалист
Такааа купих си Керхера модел 2.46 машината си работи нормално и съм доволен. Достатъчен дебит и добро налягане.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12

Тема "Водоструйки KARCHER, BOSCH или B&D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: