• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kok - специалист
satansho написа:
я сега и аз да се изкашлям тежко :)
ползването на два комина има и недостатъци -главният е че обикновенно тягата е различна в двата и заради това се получава завихряне там където е направено включването . надявам се да е някъде по нагоре заустен димотвода за да не е това причината :)
май най лесно ще е да се запуши единият комин отгоре и тогава вече ще стане ясно дали е от комина :wink:
filmatoplo - майстор
Това за ползване на двата отвора не го прочетох , но не се допуска -тягата се намаля или въобще исчезва , някакъв закон на физиката .
naskov - майстор
filmatoplo написа:
Това за ползване на двата отвора не го прочетох , но не се допуска -тягата се намаля или въобще исчезва , някакъв закон на физиката .
Много често и помага :wink: При някои инсталации това е било единственото решение
filmatoplo - майстор
Имам включени няколко атмоса в такива комини със двойни отвори но ползвам само единия отвор -по големия .Ако се обедини долу двата не знам какво ще стане :?
LazarGanev - "Велик майстор"
То зависи и как е аправен комина - ако е по правилата със сифони за включвае от всеки етаж - тогава работи само единия отвор. Но ако и двата отвора са проходими от горе до долу - не знам защо да не става. :?
Any - напреднал
Зидани са с коминни тела отгоре до долу, а от втория етаж нагоре имам още едно тяло до покрива залепен за другите две и мисля лятото да ги обединя трите , пък да видим тогава дали ще трябва следващата пролет пак да слагам латекс на стаята :lol:
drm - специалист
Не ми се вярва пушенето да е от това че са обединени 2-та комина.При мене е по същия начин,къщата на 2 етажа,живея на 1-вия и печката е включена в 2 обединени комина,като се има на предвид че това обединение е около 30см. под и над кюнеца и нямам никъкъв проблем
filmatoplo - майстор
Имам една книга Камини и там дават като грешка да се ползват две цеви за комин едновременно . :? Ако са цитирали стара отживелица пък сега сме по умни и хитри -може :wink:
nnikbg - специалист
Гледам, че всички се въртят около комина. Tова ми попадна надявам се ще е интересно за вас.
www.prity-bg.com/docs/Problemi_s_komina.pdf
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Имам много въпроси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: