• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
mihailcankov - специалист
Имахме проблем с покрива и по стените ми имаше влага около комина ,слава богу проблема е решен направихме и шапка на комина ,но на места стената е още влажна ,мисля да изкъртя да махна розетката но с какво да я измажа да не се появят пак петна?

Прикачен файл

resized_IMG_0912.jpg
resized_IMG_0912.jpg (40.46 KиБ) Видяна 5265 пъти
EDI - майстор
Първо трябва да изсъхне идеално.За целта премахни мазилката там където е влажно, до здраво и сухо, и го остави поне до лятото /ако не те бърка да е грозно/.После подмазваш, шпакроваш и т.н.
laki1968 - специалист
еее,чак пък до лятото....кат запалиш кюмбето ще изсъхне за 2 дена,после неква циментова шпакловка и си готов...
EDI - майстор
Айде да не е до лятото, ама ато гледам как е размазано и пропило дори в тухлите, доста време ще съхне.
Ще пада къртене и чакане :)
Проблема е от близо 2 години и според мен е доста влажно ,гледах че има разни "мазила" за влага ,дали са добро решение преди циментовата шпакловка ?
EDI - майстор
След като вече не ти тече, не ти трябва хидроизолация, а махане на мазилката и съхнене.Като изсъхне, вече си знаеш.Ако от 2 години тече, значи доста е подгизнало отвътре, дори и да не се вижда отвън.
Проблема обаче се оказа не теч а от комина .Появиха се няколко нови петънца благодарение на милите съседи който не са чистили комина от построяването на блока. Та има ли вариант да се спре това или ще трябва да се кърти да се сменят коминни тела и т.н.
EDI - майстор
Затваряне на ъгъла с гипскартон, но това е донякъде само козметика.Защо не почистите комините.Ако не са измазани коминните тела, лошо.
Комините ги чистиха миналата седмица, дано да има подобрение
Идеята за гипс картона е добра но мисля да го налепя, защото за конструкция няма да има място
Ако не са измазани коминните тела, лошо.
В смисъл?
EDI - майстор
В смисъл отвътре, тогава избиват катранените петна.
  • 1
  • 2

Тема "Влага на стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: