Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
axo_ogi - напреднал
skast, благодаря за блога ти подкарах CAMBAM програмата. Всичко работи точно. Упътването което си дал е много добро-благодаря.
Сега преди да започна да харча пари искам да видя дали ще се справя и с електрониката, това е второто ми слабо място.
Поздрави и успешен ден на всички съфорумци.
skat - специалист
Радвам се, че съм бил от полза. Относно Artcam-a проблемът ти не идва от WinXP, а най - вероятно от дословното преписване на пътеките до файловете, посочени в mtools.gif. Пробвай да намериш реалните пътеки в твоите файлове чрез бутоните Browse вдясно на всеки ред (тези оградени с червено на картинката долу). Относно електрониката смятам да пусна да се работи платката на биполярно управление с MOSFET H-bridge, ще може да управлява мотори до 20А. След като изпробвам схемата и съм сигурен, че работи без проблеми, ще я публикувам в блога. Разходите за втори брой са пренебрежимо малки, мога да поръчам една и за тебе.
Поздрави и успех в начинанието ти

Прикачен файл

lmtools.jpg
lmtools.jpg (46.38 KиБ) Видяна 8675 пъти
axo_ogi - напреднал
Здравей Skat,
всичко съм направил точно така, чрез Brwse избирам пътя до файловете. Единственото каето смятам че е грешка, не съм вивел името DELKAM FLEXlm Server от клавиатурата, a съм оставил FLEXlm Server 1.
Колкото до платкат разбира се че я искам и ще ти бъда много благодарен за това.
Човече ти направо ме спасяваш.
Пиши само как и колко.
Поздрави Асен.
mooooka - напреднал
Win7 x 64bit
Подкарах Арткама.
axo_ogi
Промени си на DELKAM FLEXlm Server и също виж точно как ти е името на компа.
И при мен не искаше да тръгне но като поставих "-PC" след името всичко се оправи.
А ето ги и моите мотори за машинката (като почна работа :evil: )
За контролер се отказах да си правя сам (Бях пуснал една схема по напред във форума,но като казахте че е пълна с грешки се откаэах.)
Ще си купя готов.

Прикачен файл

p1040318.jpg
p1040318.jpg (139.68 KиБ) Видяна 8674 пъти

Прикачен файл

p1040316.jpg
p1040316.jpg (134.88 KиБ) Видяна 8674 пъти
gorgidanchev - специалист
Дай инфо за моторчетата.
mooooka - напреднал
Какво мога да кажа за тях.За 20 кинта свалих доста работи.
Свалих ги от копирни машини хвърляни на вторични суровини.
Успях да ги пробвам работят ама колко чипа ULN2003 отидоха в кофата ....:-D
Всички мотори са Униполярни.
Ето още малко снимки

Прикачен файл

p1040320.jpg
p1040320.jpg (136.6 KиБ) Видяна 8258 пъти

Прикачен файл

p1040322.jpg
p1040322.jpg (147.07 KиБ) Видяна 8258 пъти

Прикачен файл

p1040325.jpg
p1040325.jpg (152.66 KиБ) Видяна 8258 пъти

Прикачен файл

p1040321.jpg
p1040321.jpg (143.54 KиБ) Видяна 8258 пъти
Аз не съм толкова добър но никога не подавай ампеража до край.Аз изгорих три чипа.Закачаш моторчето и постепенно вдигаш ампеража.Почне ли да грее ...намаляш.Всичко е с проби.Но не бързай.Тия мотори трудно изгарят но чиповете дадеш ли им на максимум...КРАЙ С ТЯХ.При мен няма от къде да копувам чиповете.Костваше ми 60 километра.И то колко пъти :wallbash: :wallbash: ](*,) ](*,)
И аз ходих доста често до нашите вторични но такива моторчета не намерих.КЪСМЕТА СИ Е КЪСМЕТ.Да уточня...една година ходих до вторични и накрая от интернет намерих моторчета на един ампер.
STEPER - специалист
gorgidanchev написа:
Закачаш моторчето и постепенно вдигаш ампеража.
Какво да вдига :?: Та нали ULN2003 е 500 ма. 50 волта. :shock:
STEPER Извини ме но аз вдигах ампеража...Тример на крайно дясно...горно положение и резултата ми е ясен.Става въпрос за Дряновските драйвери.L298N ](*,)

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: