• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vas_konti - напреднал
Абе и на мен,комшиите ми викаха Саддам преди 2 години,ама сега взеха да питат за гориво.Зимата е тежко,обработвам едвам 1 тон на месец,ама лятото ела да видиш.
maxuel82 - специалист
:-D Браво !!!! Много добре 1 тон ... аз нямам и 50л. този месец :cry: зареждам на бензиностанцията ! Просто няма олио ! Оня ден намерих в Кауфланд олио на 1.70 и купих 2 стека ама както е тръгнало ще иде за готвене :? Немога да намирам сега зимата дано лятото се "отпуши" :-D че за зимата ще го събирам и преработвам ! Ще почна да обикалям кръчмите :-D
filmatoplo - майстор
Малко нафталин не се ли капва :?
maxuel82 - специалист
filmatoplo написа:
Малко нафталин не се ли капва :?
Нафталина е по желание :wink: разтворен в керосин (газ за осветление) Има ефект !!!!
filmatoplo - майстор
Мой приятел със фирма за химия в Димитровград ми каза че псевдобензиностанции копуват от него химикали да ги смесват с фалшиви бензини да им вдигат октана :evil: нафталин е едното другото беше етил или с подобно име.
Fortune - специалист
:? Я пак! Кой кара с битум?
Или по-скоро кара върху битум, нали от него правят асфалт...

Относително тегло 1200 кг/м³. Втечнява се при температура 150-160 С°. Цвят черен.
mitaka_vk - специалист
Абе това с нафтата да не стане като с газта за бита /тая в бутилките/ Уж беше без акциз ама стойността на една бутилка излиза същата като това да отидеш да я заредиш на някоя бензиностанция със същите литри.
Fortune - специалист
mitaka_vk написа:
Абе това с нафтата да не стане като с газта за бита /тая в бутилките/ Уж беше без акциз ама стойността на една бутилка излиза същата като това да отидеш да я заредиш на някоя бензиностанция със същите литри.
За да е с намален акциз нафтата за отопление трябва да е маркирана.
Chefo77 - майстор
maxuel82, има ли разлика в разхода на олио и на нафта? А във вървенето?

filmatoplo, болшинството от добавките за гориво, които се произвеждат са с нафталин :)
ArturDent - Почти Безобиден
Chefo77, теоретично олиото има по-голяма калоричност от нафтата.
Пък и г-н Руди Дизел, е имал предвид точно масло да се гори в неговите двигатели. Тогава то е било поне 10 пъти по-евтино от бензина. Не му броим първоначалната идея за ДВГ с въглищен прах.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Нафта без акциз - кога?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: