Всичко за дърводелството
georgebg - специалист
Здравейте, искам да освежа дървените врати в къщата си, които явно са лакирани преди около десетина години и оттогава май не са бутани, най-много да е слаган някой друг допълнителен слой лак - така или иначе отскоро съм собственик и ето снимки на настоящото положение:
http://www.petkov.bg/temp/Doors/
на две от снимките има снимка на касата след доста(тъчно) на брой опити с 2-3 препарата за сваляне на бои вкл. и Levis но като цяло много труд и пари със съмнителен резултат ...

Та въпроса ми е как да изшкуря вратите и касите, като при вратите мога да махам летвичките за по-лесно, но пак остава проблема с изшкурването на фрезованите улеи в касите и на самите летвички, които са също профилирани.

Засега разполагам с виброшлайф, помещение за работа :) , ако трябва и др. машини ще си набавя, защото става въпрос за доста врати...

Предварително благодаря за напътствията ...
koba - специалист
престой ми подобна операция, но съм намислил и едно електрическо ренде да всема... все си мисля, че по лесно ще стане

Ама мойте врати са прави ...
skrijo - специалист
С виброшлайфа минаваш там където може ,а само с шкурка улеите :wink:
georgebg - специалист
да де , ама се питам ел.ренде или лентов шлайф, или пък ако ползвам приставка за ъглошлайф за първоначално отнемане в гладките участъци дали ще може да се постигне поносима равномерност, за последваща по-фина обработка.
а дали за фрезованите елементи да не се опитам да ползвам от тези приставки за бормашина с метални или подобни нишки като четка поне като първоначална обработка..
skrijo - специалист
Ако минеш с ренде по-добре ще си личи дървото :wink:
housedoktor - майстор
Лентовият шлайф ще свърши работа ,но бих ти препоръчал да използваш орбитален (кръгъл диск).Ако имаш опит а машини и с рендето става.С четките не опитвай- отнемат се влакната на дървото.Летвичките само на ръка.Другият вариант е да поръчаш нови или да намериш същият фрезер, с които са изработени и да отнемеш една мааааалка част.Колкото да свалиш лака.Подготви се за пипкав и бавен процес.Успех
georgebg - специалист
мерси,
с рендето ми се струва някак твърде "грубо" :)

тъй като ще се закупува машинка - разбирам че е по-добре орбитален шлайф...

а има ли оберфреза , с която да мога да фрезовам улеите на касата ( както се виждат на снимките) ?

Тема "Освежаване на дървени врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: