• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
manito - напреднал
Привет на всички,

заглавието си казва какво ме вълнува... Фирмата, която го внася е Нолина. На сайта им пише, че нямал проблеми с влагата. Писах един мейл до тях за повече инфо по въпроса, но ми отговориха, че най-добре да посетя магазина им. Тази седмица ще ходя и се чудя, дали някой вече не е правил тази интервенция и не бих отказал един-два жокера. Малко съм лаик на тема паркет - приемам всякакви съвети.

Цените им са от 60 до 90 лв за квадратен метър - инфо от нета, но като проверя на място ще пиша.

Поздрави,

Ники
panalov - специалист
А мислил ли си как се дава наклон към сифона с ламинат. :?:
Това е по скоро за мокро помещение където няма толкова обилно течаща вода.
manito - напреднал
Това беше другото, което питах в мейла. Отговориха ми, че има по-специфични изисквания за монтаж в баня. Аз така или иначе утре отивам да разбера, но 90 лв за кв. метър за ламинат, който да ми седи в мокрото?!
EDI - майстор
Това според мен е безумна цена, за ннеизвестно какво.....Я си налепи плочките, поне шарки, каквито ти душа иска.
niki_sap - специалист
Не знам защо си се насочил към ламинат специално, но едва ли е направен за свободно течаща вода върху него. Цената е доста внушителна и за нея спокойно можеш да си направиш банята от гранит, травертин или друг камък. Нямам представа каква точно е цената на тиковото дърво, но предполагам, че за подобна цена ще може да се намери - предполагам искаш банята да изглежда като покрита с дърво?

http://www.bulparket.com/tikovi-skari.html

http://field.dibla.com/index.php?topic=602.0 - виж тази тема

Обикновенно тиковото дърво се прави на скари, а не на паркет, но и двете са възможни. При всички случай обаче, при постоянно течаща вода, дървото не е най-добрия вариант.

Всъщност каква ти е концепцията?
Тани - модератор
Всъщност паркета на Нолина не е стандартен паркет , а някакъв вид пластмаса с много добри механични показатели. Ползва се и за палубите на яхти, та водата му е най малкия проблем. Ако така си решил и цената не те притеснява , мисля че ти остава единствено проблема с наклоните, който също не е неразрешим , но опира до още разходи!
jekasus - майстор
Изображение С такъв сифон няма да има проблем с наклони, но и цената хапе минимум 300 лв.
niki_sap - специалист
Точно това на снимката мисля, че е травертин - стои страхотно, а на живо още по-хубаво.
Преполагам може да се намери и ламинат, който да имитира паркет, камък и теракот, но при положение, че практически всеки от оригиналите е на същата цена или по-евтин, не знам има ли смисъл да се ползват заместители.
manito - напреднал
За камък не съм мислил, предполагам че ще е по-съпо с него, затова и не съм проверявал. Пък и на него не му ли се сменя цвета от водата, някъде така бях чул, че всеки камък потъмнявал, но може и да греша... ако някой знае да казва.

Случайно някой да е работил точно с този ламинат за който питам? А и за налкона към сифона, някакви препоръки? - защото един френд, който се занимава с подобни ремонтни дейности каза, че "няма грижи, ще стане...", но... мен от спокойно най ме е страх...

Поздрави,
ArturDent - Почти Безобиден
Тани написа:
...Ползва се и за палубите на яхти, та водата му е най малкия проблем....
Пък и защо мо разваляте кефа на човека...
Аз от край време искам баня с под от дърво. Проучвал съм има варианти.... и настилки от тиково дърво и други материали, корк и т.н.
Виждал съм и сауни с настилка от дърво....
Толината на дървото не може да я замени накъкъв камък.
Ама, първо къщата ми не е готова още и не ми държи толкова г...за. Щото тия тиковите бяха 300-400 лв. на квадрат.
  • 1
  • 2

Тема "Ламинат в банята?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: